Organismes

Portals

Trets essencials de la formació professional

Trets essencials de la formació professional

                   

 

QUÈ ÉS LA FORMACIÓ PROFESSIONAL?

 

La Formació Professional són els estudis professionals més pròxims a la realitat del mercat de treball i donen resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals per a respondre a l'actual demanda d'ocupació; permeten a les persones accedir al mercat laboral d'una forma reeixida, ja que aquests estudis donen una formació especialitzada i unes competències professionals molt elevades.

En la Comunitat Valenciana hi ha implantats més de 170 cicles formatius agrupats en 25 famílies professionals, en els següents nivells:

  • Cicles de grau bàsic, que condueixen al títol de Tècnic Bàsic constitueixen part de l'educació bàsica, d'oferta obligatòria i caràcter gratuït.

  • Cicles de grau mitjà, que condueixen al títol de Tècnic formen part de l'educació secundària postobligatòria.

  • Cicles de grau superior, que condueixen al títol de Tècnic Superior formen part de l'educació superior.

Els títols que s'obtenen tenen caràcter oficial i la mateixa validesa acadèmica i professional en tot el territori nacional, amb independència que els estudis es realitzen en una Comunitat Autònoma o en l'àmbit del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Més informació en Formació Professional Valenciana y en TodoFP.es.

 

 

Novetats

Ves enrere Programa Emprén: lliurament de premis als millors projectes d'emprenedoria en l'esdeveniment Llança't

Programa Emprén: lliurament de premis als millors projectes d'emprenedoria en l'esdeveniment Llança't

El passat 24 de novembre es va celebrar a Gandia l'esdeveniment Llança't, organitzat pel CEEI dins del Programa Emprén de la Xarxa Novigi, creada per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.

L'esdeveniment va ser inaugurat pel Director General, Manuel Gomicia.

Foto del Director General de FP y ERE, Manuel Gomicia, en el evento Lánzate

Exalumnat va compartir les seues experiències emprenedores en la Formació Professional, animant a fomentar una actitud creativa i innovadora.

Foto de exalumnas y exalumnos compartiendo experiencias en el evento Lánzate

Com a colofó, es van entregar els premis als millors projectes d'emprenedoria seleccionats entre els més de 200 presentats pels 105 centres adherits al programa. 

Foto de alumnado premiado en el evento Lánzate