Organismes

Portals

PRESENTACIÓ

PRESENTACIÓ

 

WorldSkills International és una associació sense ànim de lucre oberta a les agéncies o organismes que tenen la responsabilitat de promoure l'educació i formació professional en els seus respectius països o regions. Espanya és membre fundador.

El seu objectiu és proveir un mecanisme d'intercanvi i comparació internacional d'estàndars de serveis i oficis a servei de l'economia mundial. L'acció principal que permet realitzar aquesta tasca és el desenvolupament de competicions professionales a nivell internacional.

Història

L'origen de WorldSkills hi ha que cercar-lo en 1946 en Espanya. Així, en 1947, amb la participació del voltant de 4.000 aprenents d'una dotzena d'oficis mecànics, va tindre lloc en Espanya el primer Concurs Nacional. No va ser fins a 1953, a invitació d'Espanya, quan joves d'Alemanya, Gran Bretanya, França, Marroc i Suïssa van participar en la competició per primera vegada. Francisco Albert Vidal, El Pinoso (Alacant), va ser el fundador de WorldSkills i el responsable de la consecució dels objectius originals. Va actuar durant 33 anys com un promotor incansable en el seu càrrec de Secretari General i set anys com a president de l'Organització Internacional.