Organismes

Portals

Trets essencials de la formació professional

Trets essencials de la formació professional

                   

 

QUÈ ÉS LA FORMACIÓ PROFESSIONAL?

 

La Formació Professional són els estudis professionals més pròxims a la realitat del mercat de treball i donen resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals per a respondre a l'actual demanda d'ocupació; permeten a les persones accedir al mercat laboral d'una forma reeixida, ja que aquests estudis donen una formació especialitzada i unes competències professionals molt elevades.

En la Comunitat Valenciana hi ha implantats més de 170 cicles formatius agrupats en 25 famílies professionals, en els següents nivells:

  • Cicles de grau bàsic, que condueixen al títol de Tècnic Bàsic constitueixen part de l'educació bàsica, d'oferta obligatòria i caràcter gratuït.

  • Cicles de grau mitjà, que condueixen al títol de Tècnic formen part de l'educació secundària postobligatòria.

  • Cicles de grau superior, que condueixen al títol de Tècnic Superior formen part de l'educació superior.

Els títols que s'obtenen tenen caràcter oficial i la mateixa validesa acadèmica i professional en tot el territori nacional, amb independència que els estudis es realitzen en una Comunitat Autònoma o en l'àmbit del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Més informació en TodoFP.es

 

Novetats

Ves enrere FIRES COMARCALS FP

FIRES COMARCALS FP

Suma't a la Formació Professional


 

Entre els mesos de març, abril i maig, celebrarem un recorregut de Fires arreu tota la Comunitat Valenciana, amb el repte de presentar les ofertes formatives comarcals d'FP integrada i reforçar la difusió i l'orientació acadèmica i professional.

Aquest esdeveniment està impulsat per cadascun dels 20 Consells Territorials d'FP de la Comunitat Valenciana, regulats per l'ORDRE 1/2021, de 30 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de constitució dels consells territorials de la Formació Professional per a l'organització, planificació i disseny de l'oferta de Formació Professional integrada en les àrees funcionals de la Comunitat Valenciana.

Agraïm a l’àmbit educatiu i per a l’ocupació,  de la Formació Professional l’esforç que s'està realitzant per a donar visibilitat i impuls a la Formació Professional.

Tota la ciutadania, vinculada a aquestes comarques, queda cordialment convidada a les Fires Comarcals!.