T'interessa

Portals

Organismes

26 de setembre. Dia Europeu de les Llengües

26 de setembre. Dia Europeu de les Llengües

DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES 2019   

 

El dia 26 de setembre, com cada any, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, celebra el Dia Europeu de les Llengües amb les activitats següents:

 

- L'Arbre de les Llengües, amb la música d'Alberto Rodilla, dona color al jardí de la Conselleria durant la setmana del 26 de setembre de 2019. L'Arbre és una escultura de Monique Bastiaans que està instal·lada de manera permanent a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Reivindica la riquesa de la diversitat lingüística. Uns díptics indiquen la drecera dels vídeos sobre la producció de l'obra.

- Col·labora amb la Universitat de València en la presentació de la Càtedra de Drets Lingüístics, a la sala Muralla del Col·legi Major Rector Peset, el dia 26 a les 19 hores. La càtedra s'ha creat enguany mitjançant un conveni entre la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Universitat de València. Pretén crear estructures científiques i acadèmiques en l'àmbit universitari que propicien un espai d'estudi i reflexió més favorable a la normalització lingüística de manera que es puga assolir una vertadera igualtat. La Universitat de València, en col·laboració amb el Consell de la Generalitat, contribueix a fer realitat el manament de l'Estatut pel que fa al reconeixement jurídic, la protecció i la recuperació del valencià.

- Unes lones de promoció del Dia Europeu de les Llengües col·locades en les conselleries de la Generalitat Valenciana contribueixen a la difusió de la celebració.

 

Els centres educatius i altres institucions podeu fer visibles les activitats que realitzareu en la pàgina web del Consell d'Europa. Si les registreu, les fareu visibles a tots i pertot arreu. Amb aquesta acció i la seua difusió, entre tots mostrarem la diversitat lingüística que caracteritza la societat actual.

 

DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES 2018   

 

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, va organitzar una jornada d'activitats lúdiques i didàctiques per a celebrar el Dia Europeu de les llengües. Hi van participar xiquetes i xiquets de sisé de Primària de diverses escoles de la ciutat.

 

 

 

 

DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES    2017

 

Cartell del concer de Pep Gimeno Botifarra Cartell Dia Europeu de les Llengües 2017

 

 

 

 

Celebració del Dia Europeu de les Llengües a la Conselleria d'Educació