T'interessa

Portals

Organismes

Arbre de les Llengües

Arbre de les Llengües

Arbre de les Llengües

L'Arbre de les Llengües és una obra conjunta duta a terme entre la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, l'Ajuntament de València i el Centre del Carme. L'Arbre de les Llengües és una reivindicació de la riquesa que comporta la diversitat lingüística i alhora un homenatge a l'Arbre de la Ciència de Ramon Llull (es va fer en el 700 aniversari de la seua mort i ret homenatge a la seua idea de crear acadèmies d'idiomes).

 

L'elaboració de l'escultura va estar a càrrec de Monique Bastiaans, artista multidisciplinària, gran entusiasta del treball col·laboratiu. Va dissenyar una escultura en forma d'arbre en què les fulles representen les 7.000 llengües vives al món. En l'elaboració de l'escultura, l'Ajuntament de València va cedir fanals, que van ser reciclats, i les fulles les van elaborar alumnes d'escoles i escoletes de la ciutat de València que passaren pel Centre del Carme durant la Primavera Educativa de 2016.

 

Finalitzada la Primavera Educativa, l'escultura es traslladà de manera permanent a les instal·lacions de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, on es va inaugurar el 26 de setembre de 2016.

 

Tot el procés d'elaboració va ser enregistrat per la Unitat de Produccions Audiovisuals, que en va fer un vídeo commemoratiu.

 

Arbre de les Llengües

Arbre de les Llengües. La Fi del Viatge