La Viquillengua ampliarà els continguts de la Viquipèdia sobre pel·lícules i sèries en valencià - Política Lingüística
Portada política lingüística
PRESENTACIÓ
La Subirecció General de Política Lingüística assumix les funcions de la política lingüística de la Generalitat i del multilingüisme en els àmbits no universitaris. Coordina la Comissió Interdepartamental per a l'Ús del Valencià, impulsa el desplegament de la legislació lingüística que es deriva de l'Estatut d'Autonomia i la gestió del multilingüisme.
Ves enrere La Viquillengua ampliarà els continguts de la Viquipèdia sobre pel·lícules i sèries en valencià
La Viquillengua ampliarà els continguts de la Viquipèdia sobre pel·lícules i sèries en valencià
Durant la setmana del 18 al 25 de novembre, tindrà lloc la IX Viquimarató de la Llengua Catalana, que enguany es dedica a les pel·lícules i sèries en valencià/català. Aquest esdeveniment l’organitzen la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i Amical Wikimedia, conjuntament amb els governs de tots els territoris en què es parla la nostra llengua.
La Viquillengua d'enguany es dirigeix a tots els usuaris que vulguen editar les entrades de la Viquipèdia sobre pel·lícules i sèries en valencià/català per ampliar-ne els continguts, a partir d’una llista que proposa les entrades per a revisar. Alhora, també se suggereix la creació d’articles nous i la traducció a altres llengües de continguts ja publicats.
Simultàniament, també es convoquen activitats presencials per a fomentar la participació. Les entitats que hi vulguen col·laborar (cineclubs, instituts, associacions, etc.) poden fer-ho organitzant un viquitaller presencial o coordinant-se per assolir reptes com completar una determinada àrea de coneixement (un gènere favorit, professionals del cinema de la comarca, etc.). La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana i Amical Wikimedia ofereixen suport tècnic a totes les entitats interessades.
A més, aquesta Viquimarató comptarà amb un concurs que premiarà els voluntaris més actius, i hi haurà un sorteig entre tots els participants. S’han establit premis com una subscripció anual a FilminCat, pel·lícules en suport físic i marxandatge (bosses de tela, samarretes, cantimplores...), entre d’altres. Es demana als voluntaris que hi participen individualment que seguisquen les indicacions de la Viquillengua per a comptar les aportacions.
També amb l’objectiu de fomentar la participació, es convida els participants, tant individuals com en grup, a compartir vídeos molt breus a les xarxes socials, amb l’etiqueta #ViquiLlengua7x7, en els quals expliquen des d’on participen i el repte que s’han proposat.
Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració dels set territoris on es parla valencià/català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja d’Aragó, les Illes Balears i el País Valencià. En representació de cadascun col·laboren la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Aragó, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (de Catalunya del Nord) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.
La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l'any 2020. Durant els dies de la Viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb el tema proposat. Alhora, aquest esdeveniment també serveix d'introducció a l’edició de la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.
10 maneres d’iniciar una conversa en valencià