Informació sobre la tramitació electrònica

Informació sobre la tramitació electrònica

 • ¿Qué sistemas de identificación se pueden utilizar para tramitar la solicitud de beca?

 • No dispose de certificat digital. Puc presentar la sol·licitud en paper en algun registre oficial?

  No, la tramitació i presentació de les sol·licituds de *bec es realitzen únicament per mitjans electrònics en la plataforma de tramitació de GVA.

 •  Pot presentar la beca algun progenitor amb el seu certificat digital?

  No, la beca l'ha de presentar l'alumnat, amb el seu certificat digital, encara que siga menor de 18 anys. El requisit d'edat per a l'obtenció del certificat de la ACCV és de 14 anys complits

 • Es pot emplenar el formulari de sol·licitud des d'un telèfon mòbil?
  NO. La sol·licitud s'ha d'emplenar des d'un ordinador, ja que el sistema no està optimitzat per a telèfons mòbils.
 • Com comprove que el meu ordinador compleix els requisits tècnics?

En el següent enllaç de SIMULACIÓ D'UN TRÀMIT, pot comprovar si el seu equip compleix els requisits per a emplenar la sol·licitud.

 

 • He presentat la sol·licitud de beca i m'he adonat que he comés un error o no he adjuntat alguna documentació Com puc esmenar-la?

Si el termini de presentació de sol·licituds continua obert, ha de presentar una altra sol·licitud emplenada correctament. El sistema només tindrà en compte l'última presentada.

SISTEMA CL@VE

 • Perquè el sistema no em deixa signar la sol·licitud amb Cl@ve Permanent ?

Si la persona sol·licitant és menor de 18 anys, malgrat tindre la Cl@ve Permanent no podrà signar la sol·licitud. La signatura de la sol·licitud haurà de fer-la mitjançant el certificat digital instal·lat en el seu ordinador.

En cas que la persona sol·licitant haguera obtingut  la clau permanent mitjançant carta d'invitació, el sistema emetrà un missatge d'error. S'haurà de personar en una oficina de la Seguretat Social perquè li eleven els permisos de la seua clau permanent.

Aquest missatge d'error es deu al fet que l'usuari no disposa de la clau permanent, ja que va realitzar un Registre Bàsic en Cl@ve. Per a emplenar la sol·licitud de beca és necessari un Registre Avançat en Cl@ve.

 

 • Soc usuari de Mac, i malgrat tindre instal·la l'aplicació Autofirm@, en el moment d'intentar signar la sol·licitud es produeix un error Com puc solucionar-lo?

L'aplicació Autofirm@ es descarrega des d'aquesta adreça: https://firmaelectronica.gob.es/home/descargas.html

En aquesta pàgines ja se'ns diu el següent:

"Notes per a usuaris de Mac:

En alguns casos no es permet la instal·lació de l'aplicatiu per falta de permisos: Per a mitigar el problema ha de canviar la configuració del macOS perquè permeta la instal·lació d'aplicacions de desenvolupadors que no siguen de confiança. En altres casos hi ha problemes en la confiança dels certificats SSL: en alguns equips s'ha de fer un canvi manual en la configuració. Accedint al clauer (magatzem de claus i contrasenya del sistema operatiu), fent doble clic sobre el certificat “autosignatura ROOT” i canviant la configuració del camp “En utilitzar aquest certificat” al valor “Confiar sempre”, i fent doble clic sobre el certificat “localhost” i canviant la configuració del camp “En utilitzar aquest certificat” al valor “Confiar sempre”.

 Tens un vídeo explicant la resolució d'aquest problema en aquest enllaç.

 • Que puc fer si no aconseguisc resoldre alguna incidència relacionada amb la tramitació?

Els diferents mètodes per a sol·licitar ajuda són:

a) Formulari per a solucionar problemes tècnics

b) Pot escriure a generalitat_en_red@gva.es i descriure el problema, adjunte captures de pantalla.

c) Trucar al telèfon d'informació de la Generalitat: 012