VISITES GUIADES

Visites guiades a l'Arxiu del Regne de València

Visites guiades a l'Arxiu del Regne de València

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha organitzat unes visites guiades amb taller didàctic durant tres mesos per a mostrar l'exposició "L'EDUCACIÓ D'AQUELLS XIQUETS", així com les instal·lacions de l'Arxiu del Regne de València, un dels més importants d'Espanya per la qualitat dels seus fons i la continuïtat de les sèries documentals que conserva.

  • Temporalitat: maig a juliol de 2016
  • Dies de la setmana: dijous, de 10:00 a 12:00 i de 12:00 a 14:00 h.
  • Duració aproximada: dos hores (una hora de visita guiada i una altra de taller)
  • Nombre de participants: un màxim de 20 persones per sessió
  • Destinataris: Alumnes de Primària, ESO, Batxillerat, FP, cicles formatius i públic adult en general
  • Lloc: Arxiu del Regne de València

L'activitat s'iniciarà amb la projecció d'una presentació dels jocs tradicionals que es jugaven en el pati de l'escola. A més s'invitarà als participants a què conten altres jocs tradicionals que puguen conèixer. Tot seguit s'entregaran els materials necessaris per a construir una pissarra tradicional. Se'ls explica als alumnes com de fa anys les utilitzaven per a anar en l'escola, prendre apunts i fer els deures. Per a la fabricació de la pissarra, primer tallen el marc i ho apeguen en la pissarra i després lliguen el drap que s'utilitzava per a esborrar. Els alumnes poden escriure en la pissarra una frase i després se'l porten a casa com a record de la visita.

Les visites estan adreçades a alumnes de l'ESO, Batxillerat, FP, cicles formatius i públic adult en general.

L'activitat és gratuïta i requerix reserva prèvia.

Qui este interessat ha d'inscriure's per mitjà del telèfon 961 206 730 o presencialment en la recepció de l'Arxiu del Regne de València (Passeig de l'Albereda, 22, 46026 València