Preguntes i Respostes

Les microcredencials són ensenyaments impartits per les universitats de menys de 15 ECTS que requerixen o no, depenent dels casos, de titulació universitària prèvia. Estos ensenyaments proporcionen a l'estudiant coneixements, capacitats i competències específics, que responen a les necessitats socials, personals, culturals o del mercat de treball.

Este projecte s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per als exercicis 2023, 2024, 2025 i 2026, que rep finançament dels fons Next Generation EU, provinents de la Unió Europea.

La dotació econòmica per a la seua execució a nivell nacional ascendix a un total de 48.500.000 euros, dels quals la Comunitat Valenciana ha rebut 5.164.832 euros per a emetre 6.198 microcredencials vinculades, almenys, a 104 accions de formació diferents d'una duració inferior a 15 ECTS.

L'objectiu d'este pla és la modernització i digitalització del sistema educatiu per a avançar a un model personalitzat, inclusiu i flexible, que s'adapte a les necessitats de cada persona, incloent-hi l'alumnat adult.

A través d'este projecte es pretén que les universitats públiques oferisquen formació especialitzada que atenga les demandes laborals específiques del sector empresarial i econòmic valencià.

En definitiva, es tracta d'impulsar una nova oferta de títols universitaris propis apilables i que responguen a les necessitats de formació i requalificació dels professionals que conformen el teixit socioeconòmic de la Comunitat valenciana.

Com s'indica en la resolució, l'oferta de microcredencials finançada per la UE està orientada a la requalificació de la població de 25 a 64 anys, complits a la data de començament del curs.

No s'exigix un nivell formatiu mínim per a participar en esta modalitat formativa, no obstant això, les universitats podran dissenyar plans formatius en matèria de microcredencials que permeten la seua agregació i/o combinació amb les competències adquirides en cursos oferits per qualsevol d'estos centres universitaris.