Mestre a casa

Mestre a casa

Què és i a qui va dirigit?

La plataforma tecnològica Mestre a Casa oferix notícies i novetats relacionades amb l'àmbit educatiu, informació d'utilitat pedagògica, accés a més de 2.000 continguts educatius, programari educatiu en línia de les diferents àrees curriculars, enllaços d'interés i recursos addicionals, comunitats on exposar i conéixer experiències didàctiques dels centres amb les tecnologies com un recurs més en els processos d'ensenyança-aprenentatge.

En el portal educatiu, els escenaris estan gràficament i funcionalment dissenyats depenent de l'usuari connectat ja siga alumnat, professorat o famílies.

Què puc trobar en el portal educatiu?

Mestre a Casa es vertebra en tres eixos principals que són la personalització, l'autogestió i la col·laboració. D'eixa manera el professorat, a través del portal educatiu, disposa d'espais d'aprenentatge des dels quals es poden gestionar, de manera senzilla i autònoma, tant els usuaris dels espais virtuals (el seu alumnat) com els continguts que proporciona, afavorint així la interacció i la col·laboració de l'alumnat.

  • La part pública d'este portal, accessible a tota la comunitat educativa, oferix espais d'interés per a docents, alumnes i famílies, com ara, el calendari escolar del curs acadèmic, enllaços destinats a l'orientació dels estudiants, notícies relacionades amb els últims esdeveniments referents a innovació tecnològica per als centres educatius i succeïts en la Comunitat Valenciana. 
    Des de la part pública s'accedix a la revista digital interactiva Somescola que oferix notícies, articles d'interés pedagògic, informació sobre congressos, jornades i concursos organitzats des de la Conselleria d'Educació i relacionats amb l'ús de les TIC en l'entorn educatiu. 
    Els continguts de la revista digital comprenen els àmbits educatiu, cultural, esportiu i en general formatiu. Disposa de seccions dedicades a esdeveniments, notícies, monogràfics, experiències, entrevistes, concursos, etc.
  • La part privada del portal requerix validació d'usuari. Els usuaris (mare, pare, alumnes i docents) es carreguen prèviament des de la ferramenta de gestió de centres (ITACA). Açò facilita en gran mesura les tasques d'administració d'usuaris. 
    L'alumnat, en la part privada, disposa d'escriptoris l'aspecte dels quals diferix en funció del nivell educatiu en què es troben. És a dir, l'aspecte de l'escriptori d'infantil està adaptat als xiquets i xiquetes d'eixes edats i l'escriptori de l'ESO té un aspecte més formal i professional. 
    El professorat també disposa d'un escriptori específic adaptat a les seues necessitats i també personalizable. Una de les característiques més importants del portal, en la seua part privada, és la possibilitat de crear comunitats virtuals amb fins educatius i col·laboratius diferents.

Per a més informació, consulteu la pàgina web del Mestre a casa