Participació en l'Escola d'Estiu

Activitat Aula: Participació en l'Escola d'Estiu

El proper 5 i 6 de juliol es celebra a València una nova edició de l'Escola d'Estiu amb el lema "Migracions, educació, solidaritat". Els actes i taules redones analitzaran la situació de les migracions i de manera específica l'acollida a l'alumnat migrant i l'experiència dels alumnes migrants. L'Aula Didàctica ha participat en l'organització i realitzarem tres tallers que donen una bona mostra de les nostres activitats i projectes per al pròxim curs. A més del taller "Fake news, premsa i migracions", presentarem l'exposició "La travessia sense fi" amb un taller en col·laboració amb l'ONG "Metges sense fronteres" dedicat a la situació humanitària en la Mediterrània central. Un tercer taller a càrrec de l'especialista David F. de Arriba analitzarà l'ús dels còmics com a eina pedagògica per tal d'explicar les migracions actuals i passades; una línia de treball que pensem continuar en el pròxim curs.

Seguim amb les activitats de l'Aula Didàctica que donen a conèixer la problemàtica de les migracions a l'alumnat valencià. Al llarg del mes de maig el nostre taller sobre "Fake news, premsa i migracions" ha visitat Altea, Requena i Villar de l'Arzobispo entre altres localitats. Amb el taller "El Gran Joc dels Drets Humans" hem visitat Cocentaina i ben prompte visitarem Alcoi.

 

Fotografies activitats i tallers

Aula Didàctica Diàspora Mediterrània de Borriana 3

Activitat Aula: El gran joc dels Drets Humans
Enlace al DOCV

L'alumnat dels IES de València es posa en la pell dels migrants. Els passats 11, 12 i 13 d'abril l'Aula de les migracions Diàspora Mediterrània organitzà a diferents Instituts de la ciutat de València l'activitat "El gran joc dels Drets Humans". Aquest és un projecte de l'ONG Solidaridad Internacional PV que permet a l'alumnat, per mitjà d'un joc interactiu, empatitzar amb els migrants que han de fugir dels seus païssos i s'arrisquen a travessar la Mediterrània. El joc posa en valor el treball de les ONG que actualment treballen rescatant migrants en perill en la Mediterrània Central. L'activitat, en la que participaren més de 200 estudiants visità els IES San Vicente Ferrer, IES Juan de Garay i IES Campanar.

Estem preparant noves dates per visitar IES d'altres ciutats valencianes durant els mesos de maig i juny.

 

Fotografies activitat "El gran joc dels Drets Humans"

Aula Didáctica Diáspora Mediterránea de Borriana 2

Activitat Aula: Taller "Fake news, premsa i migracions"
Enlace al DOCV

Arranca el projecte Diàspora Mediterrània. L'Aula Didàctica de les Migracions ofereix als instituts el taller "Fake news, premsa i migracions". El dimecres 23 de març hem analitzat amb l'alumnat de l'IES Joan Coromines de Benicarló el tractament de les migracions als mitjans de comunicacions i xarxes socials i com descobrir els fake news.

Durant les properes setmanes tenim previstos nous tallers a Sedaví, Albalat de la Ribera, Almenara, Elx i València. Tenim calendari obert per a maig i juny.

 

Fotografies taller "Fake news, premsa i migracions"