Organismes

Portals

Programa de promoció de la Salut: "Som imprescindibles"

Programa de promoció de la Salut: "Som imprescindibles"

Presentació de la campanya Som Imprescindibles, de prevenció de les conductes autolesives i el suïcidi i per a l’empoderament de l’alumnat.

Es tracta d’un programa que comportarà la realització de tallers dialògics en els centres d’educació secundària obligatòria de tot el territori, públics i concertats, dirigits a l’alumnat de segon i quart d’ESO i impartits per psicòlegs i psicòlogues especialistes en la matèria. Els tallers, a més, es desenvoluparan en coordinació amb el professorat d’orientació educativa, els equips directius i el professorat tutor.

És una iniciativa necessària, ateses les circumstàncies socials que estem vivint i la situació de la salut mental de la població adolescent en general. Com a Administració educativa, i com a societat, tenim la responsabilitat de no mirar cap a un altre costat i actuar-hi. Per això, ens hem marcat l’objectiu que cap adolescent es quede arrere; d’augmentar la capacitat del sistema educatiu per a detectar possibles situacions de risc; d’abordar un tema que no es pot ni obviar ni amagar; de crear espais on els adolescents puguen autoavaluar-se i expressar-se; i on els professionals de l’educació se senten acompanyats en el procés de detecció de conductes nocives per al nostre alumnat.

Tot plegat, perseguim de millorar el benestar emocional de jóvens i adolescents, perquè volem que se senten persones empoderades, que aprenguen a gestionar les seues emocions i autoregular-se; que siguen capaços i capaces de millorar les seues relacions personals; i que tinguen esperança en el futur i sentit de la vida.

v1

Presentació de la campanya Som Imprescindibles

Programa "Som imprescindibles"

Videoclip de la cançó de la campanya Som Imprescindibles

Lletra de la cançó composta per l’alumnat de l’IES l’Arabí de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb el grup Mo’roots.

Programa de promoció de la Salut: "Som imprescindibles" - 2

Programa de promoció de la Salut: "Som imprescindibles" - video 2

Making of del videoclip

Com es va fer. Protagonitzat per l’alumnat de l’IES l’Arabí de l’Alfàs del Pi.

audio

Cançó de la campanya Som Imprescindibles

v4

Presentació dels materials i del funcionament del programa Som Imprescindibles

Programa de promoció de la Salut: "Som imprescindibles" - 3

Materials didàctics

 

Realització dels tallers