El mur de la Inclusió / Setembre - Commemoració Setmana internacional de les persones sordes

El mur de la Inclusió / Setembre - Commemoració Setmana internacional de les persones sordes

Com cada any, en arribar finals de setembre, celebrem la setmana internacional de les persones sordes. Aquesta commemoració data del 1958 i va ser propiciada per la Federació Mundial de Persones Sordes (WFD, sigla en anglés). Es tracta d’un esdeveniment de caràcter reivindicatiu en què les comunitats sordes de tot el món expressen les seues demandes en qüestió de drets, alhora que reivindiquen la riquesa de la cultura sorda i de la llengua de signes.

Per això, la Unitat Especialitzada d’Orientació d’Elx, de referència en l’àmbit de les discapacitats sensorials, vol sensibilitzar les comunitats educatives de tot el país perquè prenguen consciència de la importància d’adaptar els centres educatius a la diversitat d’alumnat que acullen.

Amb aquesta finalitat, ens han preparat aquesta videopresentació per donar visibilitat a les persones sordes i promoure mesures educatives que milloren les condicions d’accessibilitat i els aprenentatges de l’alumnat sord.

Esperem que us agrade i que, entre totes i tots, continuem transformant els centres educatius en espais més inclusius i amables.

Accés al vídeo

Accés al document

Accés al cartell

Veure totes les campanyes

Novetats

4N . Dia contra la violència i l'assetjament escolar

DGIE / 4 de novembre - Dia internacional contra la violència i l'assetjament escolar

Commemoració del 4 de novembre de 2021. Dia internacional contra la violència i l'assetjament escolar: Descàrrega de la infografia amb els recursos / Accés al protocol específic per a casos d'aquestes característiques

 

Nova Infografia ITACA 3 i nova versió Manual d'usuari

27O - Dia del TDAH

DGIE / 27 d'octubre - Dia del TDAH 

Commemoració del 27 d'octubre de 2021. Dia del TDAH: Descàrrega de Cartells / Accés a orientacions i activitats didàctiques

 

PIC DEIP San Antón

Reunions UEO (octubre 2021)