Organismes

Portals

17 de maig: Dia internacional contra l'LGTBIfòbia

17 de maig: Dia internacional contra l'LGTBIfòbia

Des de la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa, amb motiu del Dia internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, volem sensibilitzar la comunitat educativa de la importància de la prevenció, l'acompanyament i la intervenció en casos de LGTBIfòbia en els nostres centres educatius.

L’educació és el pilar fonamental en el qual es construïx el respecte a la diversitat per a evitar l'assetjament escolar per homofòbia. Hem de fomentar el respecte, la igualtat i la llibertat de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

Per a això, la Unitat Especialitzada d'Orientació d’Igualtat i Diversitat ha dissenyat una infografia que ens presenten recursos i enllaços d'interés davant preguntes i dubtes relacionats amb esta temàtica, educant, conscienciant i treballant per una comunitat educativa diversa.

Finalment, us informem que teniu a la vostra disposició la Unitat Especialitzada d'Orientació de l'Àmbit d'Igualtat i Diversitat, a la qual podeu dirigir-vos per a rebre assessorament a través del següent enllaç:

Gràcies anticipades per la vostra col·laboració i suport en la lluita contra l'LGTBIfòbia.

Descàrrega de la infografia 

Veure totes les campanyes

Novetats

Guia d'Escoles Promotores de Salut

Dia mundial de conscienciació sobre l'autisme 2024

Nou protocol casos agressió al personal dels centres educatius

Igualtat i Convivència / Protocols / Nou protocol casos agressió al personal dels centres educatius 

La Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa, la Direcció General de Personal Docent i la Direcció General de Funció Pública, donen llum verda a l'esborrany de Resolució en el qual s'establix el protocol de suport, assessorament i acompanyament al personal dels centres educatius davant agressions produïdes en l'exercici de les seues funcions.

Divendres passat dia 22 de març en reunió entre la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa, i la Direcció General de Personal Docent, es concreten i definixen els procediments pendents per a poder abordar la publicació d'una Resolució en la qual es contemple un protocol específic que arreplegue la singularitat, atenció, acompanyament i seguiment de tots els casos d'agressió al personal dels centres educatius.