El mur de la Inclusió / Setembre - Commemoració Setmana internacional de les persones sordes

El mur de la Inclusió / Setembre - Commemoració Setmana internacional de les persones sordes

Com cada any, en arribar finals de setembre, celebrem la setmana internacional de les persones sordes. Aquesta commemoració data del 1958 i va ser propiciada per la Federació Mundial de Persones Sordes (WFD, sigla en anglés). Es tracta d’un esdeveniment de caràcter reivindicatiu en què les comunitats sordes de tot el món expressen les seues demandes en qüestió de drets, alhora que reivindiquen la riquesa de la cultura sorda i de la llengua de signes.

Per això, la Unitat Especialitzada d’Orientació d’Elx, de referència en l’àmbit de les discapacitats sensorials, vol sensibilitzar les comunitats educatives de tot el país perquè prenguen consciència de la importància d’adaptar els centres educatius a la diversitat d’alumnat que acullen.

Amb aquesta finalitat, ens han preparat aquesta videopresentació per donar visibilitat a les persones sordes i promoure mesures educatives que milloren les condicions d’accessibilitat i els aprenentatges de l’alumnat sord.

Esperem que us agrade i que, entre totes i tots, continuem transformant els centres educatius en espais més inclusius i amables.

Accés al vídeo

Accés al document

Accés al cartell

Veure totes les campanyes

Novetats

Xarrada informativa Decret Orientació

Orientació / Organització de l'Orientació / Xarrada informativa (13/07/2021)

Publicat el vídeo de la Xarrada informativa (13/07/2021) sobre l'aplicació del Decret 72/2021, d'Orientació Educativa

REICO / Regulació de la conducta

2a Edició NCND

Igualtat i Convivència / REICO / Nou recurs per a la igualtat 

Publicada la 2a Edició de la Guia "Els nostres cossos, els nostres drets"