Organismes

Portals

Atenció domiciliària /hospitalària

Atenció domiciliària /hospitalària

Atenció domiciliària /hospitalària

Actuacions educatives dirigides a l'alumnat que viu situacions particulars tant des del punt de vista educatiu com des de l'àmbit de la salut. 

PRESENTACIÓ

El dret de tots els/les xiquets/es a una educació de qualitat prevista en la LOMCE, obliga a les administracions educatives a atendre, no sols a l'alumnat que pot assistir a l'escola, sinó també a aquells que viuen situacions particulars o especials. 

En este sentit-la creació, dotació i manteniment, tant de les Unitats Pedagògiques Hospitalàries com de les Atencions en el propi domicili, són una mostra més de la pretensió continuada d'optimitzar l'educació per a tots, facilitant la socialització, l'afectivitat i el benestar general dels/les xiquets/es, no sols des del punt de vista educatiu, sinó també des de l'equilibri emocional, la maduració social i l'àmbit de la salut, perquè el mantindre el/la xiquet/a en la seua activitat habitual, afavorix una curació més ràpida i millor adaptada a les seues necessitats.

Per a més informació es recomana la consulta d'este espai on es pot trobar informació, normativa, notícies i activitats d'interés relacionades específicament amb estes actuacions educatives.

NORMATIVA

Resolució

Modificacions més significatives de les instruccions de l’organització de l’atenció educativa domiciliària i hospitalària 

 

Infografies explicatives

 

Ordre reguladora

TUTORIALS

Procediment de sol·licitud d'atenció educativa domiciliària en ITACA3

MESURES DAVANT L'EXPOSICIÓ AL CORONAVIRUS

Pla de contingència

FORMACIÓ UPH

Formació UPH


NOTÍCIES

UPH La Fe de Valencia

Presentació 

Entrevista 

  • COPE ràdio entrevista a Carmen Narciso, coordinadora de la Unitat Pedagògica Hospitalària de l’Hospital La Fe de València. En aquesta entrevista, Carmen Narciso explica els beneficis que suposa l’aplicació del programa.

Vídeo 

Vídeo 

 

 

UPH Hospital General d'Alacant

 

Reportatge 

  • Vos presentem la Unitat Pedagògica Hospitalària de l'Hospital General d'Alacant, un recurs de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Entre goters i consultes mèdiques, un espai humanitzat per a donar suport, caliu i normalitat a xiquetes i xiquets i les seues famílies.


 

Trobada 

  • Article publicat a un diari local d’Alacant sobre un projecte que han fet entre la Unitat Pedagògica Hospitalària i el Col·legi Lope de Vega de Benidorm. La trobada va ser el passat divendres 13 de maig, Dia internacional de l’infant ingressat.

 

ADH / Entrevista a un alumne del ceedcv

Entrevista 

WEBS DE LES UPH

Enllaços a les webs de les UPH


 

RECURSOS

Guia Atenció educativa domiciliària (Autoformació) (Nou)

Guia alumnat amb Diabetis 

Guia Malaties rares a l'escola 

Asma a l'escola. Manual d'actuació 

Recomanacions pediàtriques reincorporació escola alumnat amb malalties cròniques 

Infografies explicatives de l'acció educativa hospitalària

Tríptic informatiu