Visualització de contingut web

El mur de la Inclusió / Commemoració del Dia de les persones amb discapacitat

El 3 de desembre commemorem el dia de les persones amb discapacitat i, alhora i sobretot, el dret a l'educació, el dret a l'accés a la lectura i el dret a participar en les activitats de classe en les mateixes condicions que la resta.

Davant l'escassa oferta de llibres de lectura accessibles per a tot l'alumnat, hem volgut col·laborar amb dos joves creadors, Ricard Tàpera i Carles Ubeefe, autor i il·lustrador de La lluerna morada, per a fer un llibre més accessible a tothom. Per això, l'hem acompanyat de pictogrames que en faciliten la comprensió i s'ha adaptat el llenguatge al mètode de lectura fàcil, per a facilitar-ne la lectura al major nombre possible de xiquets i xiquetes.

Es tracta d'una història que parla sobre els valors de la diversitat i l'amistat, i de la importància de respectar les diferències que ens fan persones úniques i irrepetibles. A través d'un univers animal simbòlic, els nostres xiquets i xiquetes podran aprendre a estimar els altres, a no fer-los de costat, a acollir-los, respectar-los i a crear un vincle d'amistat i de cures amb els seus iguals.

Paral·lelament, per tal de fer més universal i accessible la història, hem col·laborat amb nou centres educatius en la realització d'un vídeo, en el qual són els mateixos alumnes els encarregats de narrar-nos el conte, que també apareix signat en llegua de signes, de manera que la majoria de xiquets i xiquetes tinguen puguen tindre accés a la història.

Amb aquesta finalitat, la conselleria d'Educació, Cultura i Esport, ha adquirit 1149 exemplars per enviar-los a tots CEIP i CEE públics, IES públics que compten amb aules específiques d'educació especial, CEE concertats, i CEIP concertats que compten amb aules de suport a la inclusió, perquè ningú se'n quede sense i el puga gaudir i compartir.

Finalment, volem compartir amb vosaltres unes propostes didàctiques elaborades per la UEO de Xàtiva, de referència en discapacitats intel·lectuals, per a millorar la resposta educativa a l'alumnat amb discapacitat intel·lectual.

Tot plegat, perquè l'amor a la lectura, les històries i la diversitat se celebraren aquest pròxim 3 de desembre, dia de les persones amb discapacitat.

VÍDEO 1

La lluerna morada

VÍDEO 2

La lluerna morada. Com es va fer

VÍDEO 3

La lluerna morada RRSS

 

Veure totes les campanyes

Novetats

Consulta pública Projecte Decret CEE

Mostrant 1 - 5 de 101 resultats
Articles per pàgina 5
de 21