Organismes

Portals

Visualització de contingut web

Spain Skills

 

 

 

 

SPAIN SKILLS

 

 

El Ministeri d'Educació i Formació Professional organitza i promou competicions de destreses (skills, en anglés) que constitueixen un valuós instrument divulgatiu de la Formació Professional i un mitjà per a estimular a estudiants, professorat i empreses, a més d'una plataforma d'intercanvi i un fòrum de debat sobre de l'evolució dels estàndards professionals, la qualitat i la innovació en els diferents sectors productius.

WorldSkills International i WorldSkills Europe són associacions no governamentals, sense ànim de lucre, la principal activitat de les quals és organitzar competicions biennals de formació professional. Totes dues organitzacions reuneixen institucions de formació professional, empreses i associacions professionals líders els diversos sectors productius, amb els objectius de difondre informació i compartir coneixement sobre l'evolució de les destreses professionals, fomentar la qualitat, la innovació i l'intercanvi cultural entre competidors i experts de tot el món.

La pertinença d'Espanya a aquestes organitzacions comporta la celebració biennal d'un campionat nacional de Formació Professional (Spainskills), que serveix per a seleccionar als competidors espanyols que representen a Espanya en les competicions europees (EuroSkills) i mundials (WorldSkills), els anys pareixes i imparells respectivament.

En el campionat nacional participen totes les comunitats i ciutats autònomes; en ells competeixen tots els campions i campiones autonòmics de cadascuna de les especialitats que es convoquen, i d'ací ix la selecció espanyola que competirà en els següents campionats europeus (Euro Skills) i mundials (World Skills)

En el següent enllaç podeu trobar més informació de Spainskills en https://spain-skills.es/

 

Spain Skills 2019

La competició va tindre lloc en la Comunitat de Madrid, en el recinte firal (IFEMA) entre els dies 27 al 29 de març de 2019. En ella va haver-hi 26 modalitats de competició, i l'equip Comunitat Valenciana Skills va competir en 25.

Aquest equip es va formar amb els guanyadors, per cada especialitat, dels campionats autonòmics CV-Skills que van tindre lloc al novembre-desembre de 2017 a Alacant, a més de per els seus tutors i pels experts de cadascuna de les modalitats de competició. Tots dos, experts i tutors, van realitzar la formació a l'alumnat guanyador perquè poguera competir amb el màxim nivell en els campionats nacionals, durant el període entre la competició autonòmica i la competició nacional.

Equip competidor Comunitat Valenciana Skills en Spain Skills 2019

 

L'esforç i bona faena de l'equip de Comunitat Valenciana Skills es va traduir en 3 medalles d'or, 1 de plata i 1 de bronze.

MEDALLES DE L'EQUIP DE LA COMUNITAT VALENCIANA EN SPAIN SKILLS 2019

 

NOM ALUMNE/A

ESPECIALITAT

CENTRE EDUCATIU

MEDALLA

Cristian Ferrer Sánchez

29 - Perruqueria

IES el Cabanyal

OR

Paula Rosa Sanchís

30 - Estètica

IES Salvador Gadea

OR

Izan Elías Barretto Arzoumanian

38 – Refrigeració i Aire condicionat

CIPFP Canastell

OR

Cinthya López Martínez

41 – Atenció Soci Sanitària

IES Berenguer Dalmau

PLATA

Iván Sebastiá Valero

35 – Serveis de Restaurant i Bar

CIPFP Costa d'Azahar

BRONZE


Als següents enllaços es pot trobar informació de altres convocatòries de Spain Skills:

Spain Skills 2017