Trets essencials de la formació professional

Trets essencials de la formació professional

                   

 

QUÈ ÉS LA FORMACIÓ PROFESSIONAL?

 

La Formació Professional són els estudis professionals més pròxims a la realitat del mercat de treball i donen resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals per a respondre a l'actual demanda d'ocupació; permeten a les persones accedir al mercat laboral d'una forma reeixida, ja que aquests estudis donen una formació especialitzada i unes competències professionals molt elevades.

En la Comunitat Valenciana hi ha implantats més de 170 cicles formatius agrupats en 25 famílies professionals, en els següents nivells:

  • Cicles de grau bàsic, que condueixen al títol de Tècnic Bàsic constitueixen part de l'educació bàsica, d'oferta obligatòria i caràcter gratuït.

  • Cicles de grau mitjà, que condueixen al títol de Tècnic formen part de l'educació secundària postobligatòria.

  • Cicles de grau superior, que condueixen al títol de Tècnic Superior formen part de l'educació superior.

Els títols que s'obtenen tenen caràcter oficial i la mateixa validesa acadèmica i professional en tot el territori nacional, amb independència que els estudis es realitzen en una Comunitat Autònoma o en l'àmbit del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Més informació en Formació Professional Valenciana y en TodoFP.es.

Novetats

Ves enrere Projecte "Thinking black and betting on equality"

Projecte "Thinking black and betting on equality"

El projecte Thinking black and betting on equality, Pensant en negre i apostant per la igualtat, usant la tècnica del teatre negre pretén potenciar la igualtat mitjançant la dramatització.

El projecte és un KA2 d’intercanvi d’experiències format per socis de Grècia, Turquia i Portugal, i va començar el 2020. El soci espanyol és l'IES Eduardo Primo Marqués de Carlet.

El dia 1 de desembre a les 10.00 h, al Saló Giner de Carlet, es va presentar el resultat del seu treball, que consisteix en una obra de teatre amb persones amb diversitat funcional de SENAD. Les alumnes del Cicle Formatiu d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència varen impartir diversos tallers de teatre negre a persones amb diversitat funcional, amb activitats d'expresió corporal i posada en escena.