Trets essencials de la formació professional

Trets essencials de la formació professional

                   

 

QUÈ ÉS LA FORMACIÓ PROFESSIONAL?

 

La Formació Professional són els estudis professionals més pròxims a la realitat del mercat de treball i donen resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals per a respondre a l'actual demanda d'ocupació; permeten a les persones accedir al mercat laboral d'una forma reeixida, ja que aquests estudis donen una formació especialitzada i unes competències professionals molt elevades.

En la Comunitat Valenciana hi ha implantats més de 170 cicles formatius agrupats en 25 famílies professionals, en els següents nivells:

  • Cicles de grau bàsic, que condueixen al títol de Tècnic Bàsic constitueixen part de l'educació bàsica, d'oferta obligatòria i caràcter gratuït.

  • Cicles de grau mitjà, que condueixen al títol de Tècnic formen part de l'educació secundària postobligatòria.

  • Cicles de grau superior, que condueixen al títol de Tècnic Superior formen part de l'educació superior.

Els títols que s'obtenen tenen caràcter oficial i la mateixa validesa acadèmica i professional en tot el territori nacional, amb independència que els estudis es realitzen en una Comunitat Autònoma o en l'àmbit del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Més informació en Formació Professional Valenciana y en TodoFP.es.

Novetats

Ves enrere Masterclass sobre digitalització i emprenedoria: col·laboració "Emprén" i "GIRA Jóvenes"

Masterclass sobre digitalització i emprenedoria: col·laboració "Emprén" i "GIRA Jóvenes"

Tres centres del programa Emprén participen en el projecte GIRA Jóvenes organitzat per Coca-Cola que, dins del pacte per la FP, impulsa l'emprenedoria rural i urbà i l'ocupabilitat de l'alumnat de cicles formatius.

El 7 de març, Carmen Navarro Sampedro, la subdirectora general d'Investigació, Cultura Digital i Programes Europeus, va inaugurar la jornada formativa que va tindre lloc dins del projecte GIRA Jóvenes en l'Estadi Mestalla. Es va tractar d'una masterclass sobre digitalització impartida per IBM a l'alumnat participant i, posteriorment, d'una sessió motivacional a càrrec del València CF.

Més informació...