Organismes

Portals

Trets essencials de la formació professional

Trets essencials de la formació professional

                   

 

QUÈ ÉS LA FORMACIÓ PROFESSIONAL?

 

La Formació Professional són els estudis professionals més pròxims a la realitat del mercat de treball i donen resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors professionals per a respondre a l'actual demanda d'ocupació; permeten a les persones accedir al mercat laboral d'una forma reeixida, ja que aquests estudis donen una formació especialitzada i unes competències professionals molt elevades.

En la Comunitat Valenciana hi ha implantats més de 170 cicles formatius agrupats en 25 famílies professionals, en els següents nivells:

  • Cicles de grau bàsic, que condueixen al títol de Tècnic Bàsic constitueixen part de l'educació bàsica, d'oferta obligatòria i caràcter gratuït.

  • Cicles de grau mitjà, que condueixen al títol de Tècnic formen part de l'educació secundària postobligatòria.

  • Cicles de grau superior, que condueixen al títol de Tècnic Superior formen part de l'educació superior.

Els títols que s'obtenen tenen caràcter oficial i la mateixa validesa acadèmica i professional en tot el territori nacional, amb independència que els estudis es realitzen en una Comunitat Autònoma o en l'àmbit del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Més informació en TodoFP.es

 

Novetats

Ves enrere Jornada de consolidació de la xarxa Novigi: les mirades de NOVIGI

Jornada de consolidació de la xarxa Novigi: les mirades de NOVIGI


 

El 12 de juny de 2023 al Parc Tecnològic Actiu, a Castalla, la Direcció General d'FP va reunir més de 150 docents d'FP que pertanyen a la xarxa Novigi i que lideren en els seus centres educatius els programes que formen part de la xarxa.

 

Va ser una jornada de posada en comú del treball fet fins ara en estos primers dos anys de camí de la xarxa, d'avaluació dels resultats així com de recollida de propostes de millora, tot això adoptant tres enfocaments diferents: el de l'alumnat, el del professorat i el del centre educatiu. D'ací ve que el nom que des de la DG es va decidir donar a la jornada va ser Les mirades de Novigi.

 

Innovació, metodologies actives, emprenedoria, treball multidisciplinari interdepartamental, projectes compartits entre centres: estos van ser alguns dels eixos principals al voltant dels quals va pivotar la intensa jornada de treball en la qual van col·laborar molts agents públics i privats de l'ecosistema emprenedor valencià.

Estem molt contents amb el resultat i volem compartir-lo amb tota la comunitat educativa:

 

Per a més informació sobre les múltiples experiències que vam poder recollir dels centres educatius participants, no dubteu a escriure a novigi@gva.es.

 

#FEMXARXAFP