Noticies

« Ves enrere

Viquimarató per la llengua

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d'Educació Cultura i Esport organitza una Viquimarató centrada en els lingüistes que estudien el valencià.

Una Viquimarató és una acció massiva d'edició de la Viquipèdia en què persones voluntàries treballen de forma conjunta per a enriquir el contingut relacionat amb un tema determinat. Amb l'actual edició es pretén crear o millorar els articles de lingüistes que han estudiat el valencià.

Emmarcada en la Declaració de Palma, en aquesta Viquimarató també participen, a més de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme valenciana, Amical Wikimedia i les direccions generals de Política Lingüística de Catalunya i de les Illes Balears.

A causa de la pandèmia, la Viquimarató es realitzarà de manera virtual del 6 al 13 de novembre. L'objectiu és que, al llarg d'aquesta setmana, viquipedistes voluntaris creen, milloren o traduïsquen almenys 50 articles dels 70 que han proposat les entitats organitzadores. Per a facilitar-ho, dissabte, 7 de novembre, a les 10 h, voluntaris d'Amical Wikimedia emetran en directe i per internet un taller d'edició de la Viquipèdia.

Es tracta, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en valencià que recullen informació sobre lingüistes. Alhora, es proposa la creació d'articles nous per als que no hi figuren i la traducció de continguts existents a diferents llengües.