T'interessa

Portals

Organismes

Portada política lingüística

PRESENTACIÓ

La Subirecció General de Política Lingüística assumix les funcions de la política lingüística de la Generalitat i del multilingüisme en els àmbits no universitaris. Coordina la Comissió Interdepartamental per a l'Ús del Valencià, impulsa el desplegament de la legislació lingüística que es deriva de l'Estatut d'Autonomia i la gestió del multilingüisme.

 

bàner_central_article

 

 

JQCV    SALT usu
  

Notícies

Ves enrere València acull l’Assemblea General de la NPLD i celebra la II Fira dels Idiomes

València acull l’Assemblea General de la NPLD i celebra la II Fira dels Idiomes

Fa dos anys la Generalitat Valenciana va entrar a formar part de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPLD és la sigla en anglés) a través de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Els membres de la NPLD són governs estatals i regionals, universitats i associacions que treballen en la gestió de la diversitat lingüística.
Per això, l'objectiu principal de la NPLD és crear consciència sobre la importància de la diversitat lingüística, un valor comú de tots els europeus que necessita el suport i la promoció de les màximes institucions europees. Per aquest motiu, la NPLD treballa estretament amb la Comissió, el Parlament i el Consell d'Europa i fa de pont entre les institucions i els departaments regionals especialitzats en la promoció lingüística, relacionats també entre si amb la finalitat d'intercanviar bones pràctiques i experiències reeixides.
Els dies 23, 24 i 25 de maig la ciutat de València acull l'Assemblea General de la NPLD, que té lloc al Centre del Carme, i aprofitem aquestes jornades de treball per a celebrar la II Fira dels Idiomes. A més de les cinc comunitats autònomes amb llengua pròpia oficial (Galícia, Euskadi, Catalunya, Illes Balears, Navarra i Comunitat Valenciana), hi participaran les llengües que fan d'Europa un continent d'una gran riquesa lingüística i cultural, com per exemple, el friülà, el còrnic, el cors, l'alsacià, el gaèlic, l'escocès, el frisó, l'occità, el bretó, etc.
L'objectiu de la Generalitat és contribuir a difondre un missatge en positiu sobre la diversitat lingüística donant a conéixer aquesta diversitat i les iniciatives de cada govern per a promocionar-la i difondre-la com un dels bens més preuats amb què compta la ciutadania europea. Per a fer-ho, hi haurà una exposició a base de pòsters que contenen la informació més rellevant de cada llengua: el nombre de parlants, l'àmbit geogràfic, les institucions pròpies, etc.
Al mateix temps, volem que els nostres socis europeus coneguen de primera mà el teixit institucional, municipal, universitari i associatiu que hem anat creant al llarg de les tres últimes dècades en pro del valencià. Per això, en la II Fira dels Idiomes estaran representades vora un centenar d'institucions i entitats algunes de les quals realitzaran activitats lúdiques i tallers de dinamització lingüística pensats per a un públic jove.
La Fira està instal·lada al Claustre Renaixentista del Centre del Carme de la ciutat de València, on a més de la nostra mostra es pot disfrutar d'altres magnífiques exposicions.

10 maneres d’iniciar una conversa en valencià