T'interessa

Portals

Organismes

Portada política lingüística

PRESENTACIÓ

La Subirecció General de Política Lingüística assumix les funcions de la política lingüística de la Generalitat i del multilingüisme en els àmbits no universitaris. Coordina la Comissió Interdepartamental per a l'Ús del Valencià, impulsa el desplegament de la legislació lingüística que es deriva de l'Estatut d'Autonomia i la gestió del multilingüisme.

 

bàner_central_article

 

 

JQCV    SALT usu
  

Notícies

Ves enrere Elx acull la presentació de dos llibres de la col·lecció Ninyoles

Elx acull la presentació de dos llibres de la col·lecció Ninyoles

Els sociòlegs Yaiza Pérez i Toni Marqués van presentar al Centre de Congressos d'Elx dos investigacions que conformen sengles llibres editats en la Col·lecció Ninyoles. Es tracta dels estudis Ús del valencià al comerç de proximitat i grans superfícies, de la professora Pérez, associada al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i al Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, i Ús del valencià en el comerç detallista sedentari 2019, de Toni Marqués, sociòleg alacantí.
Autor i autora van ser presentats per Vicente Armengol, president de l’associació de comerciants Corazón de Alicante, que va exposar en la presentació les dificultats per què passa el sector i va proposar ampliar les iniciatives de suport com la campanya de bons Reactivem.
En el col·loqui posterior, els assistents van exposar punts de vista diversos i es van mostrar d’acord amb la idea que el valencià podria convertir-se en una marca d’identitat que acostara el comerç a la ciutadania que atén, usant la llengua com a factor diferenciador i element de proximitat en un sector que tendeix a la uniformització. Revertir la tendència a l’ús escàs del valencià que es dona en àmplies capes del sector comercial podria, doncs, ser profitós per a les empreses i treballadors. 
En l’acte va estar present el director general Rubén Trenzano, que va agrair el treball dels dos autors i la col·laboració en la presentació de l’Ajuntament d’Elx i de Confecomerç.

 

10 maneres d’iniciar una conversa en valencià