El llibret de falla. Explicació i relació de la festa (exposició itinerant)

El llibret de falla. Explicació i relació de la festa (exposició itinerant)

La inauguració s'ha ajornat com a conseqüència de la situació d'emergència de salut pública que estem patint arran de l'aparició del COVID-19.

Us demanem disculpes per les molèsties que la suspensió esmentada us puga ocasionar. 

 

L'exposició "El llibret de falla. 1850-2014. Explicació i relació de la festa".

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport disposa de l'exposició "El llibret de falla (1850-2014). Explicació i relació de la festa", comissariada per l'Associació d'Estudis Fallers, que es va exhibir al Centre del Carme de València del 13 de març al 20 d'abril de 2014. Actualment, una versió itinerant de l'exposició recorre diverses localitats valencianes (Cullera, Alzira, Gandia, Paiporta, Sumacàrcer, Sagunt...).

A través de més de 200 llibrets de falla de totes les comarques valencianes i de l'estranger, l'exposició dóna compte de l'evolució que han experimentat estes publicacions en poc més de segle i mig de vida, fins a convertir-se en una creació cultural col·lectiva, que és també un important vehicle d'expressió en valencià i testimoni d'una intensa sociabilitat festiva. Repassar la història dels llibrets és, per tant, repassar l'evolució de les Falles i de la societat valenciana: la consolidació de les Falles en el calendari festiu, les mesures de repressió i promoció de la festa, l'expansió geogràfica, la progressiva institucionalització de la festa o la recerca de la creativitat artística. Els poetes festius més destacats també tenen un apartat especial en l'exposició, amb un repàs dels autors que han contribuït a consolidar este gènere i una referència als diversos premis als llibrets.

Textos de l'exposició

Audiovisual sobre el Llibret de falla per a l'exposició

Audiovisual sobre el Llibret de falla per a l'exposició

Catàleg de l’exposició disponible en la llibreria virtual de la Generalitat, LLIG.

Catàleg de l’exposició disponible en la llibreria virtual de la Generalitat, LLIG.

Textos de l'exposicióTextos de l'exposició