novetats

« Ves enrere

Jornada educativa de la modalitat de frare a Traiguera

Jornada educativa de la modalitat de frare a Traiguera

Des de la Direcció General d'Esports, i concretament, de la Coordinació de Pilota Valenciana juntament amb la Càtedra de Pilota Valenciana estem realitzant diversos tallers formatius amb l'objectiu de promoure l'esport valencià des de tots els seus vessants.
Així, vam començar el passat 3 d'octubre a Fageca on vam celebrar una jornada de caire didàctic dirigida a futurs formadors de pilota valenciana i d'esports en general. Divendres i dissabte passat vam reunir a Ondara en dues sessions més de 50 persones per ensenyar-los i debatre sobre el present i futur de la pilota grossa, el proper dissabte 24 d'octubre de 2020 se celebrarà la jornada de Frare a Traiguera.

Aquesta jornada es dividirà en dues parts:
La primera serà matinal i formativa, què tindrà lloc al saló d'actes del Reial Santuari Font de la Salut de Traiguera, on es parlarà de passat I present de la modalitat de frare, testimonis d'estudiosos i investigadors ens il·lustraran sobre aquesta modalitat motl tradicional en les comarques valencianes més septentrionals i moltes comarques de Catalunya i Aragó. Però, també tindrem l'oportunitat de conéixer l'estat actual de la modalitat en l'àmbit de l'FPV, un projecte d'adaptació de la modalitat a l'àmbit escolar i per últim, tindrem oportunitat de debatre sobre les mesures que caldrà prendre per a difondre i promocionar la modalitat en el futur. en la jornada vespertina, tindrem l'oportunitat de practicar la modalitat a la instal·lació municipal de frontó en frares de Traiguera.
 

Aquesta jornada estarà organitzada per la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València i el CPV Castelló, amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura I Esport, el Museu de la Pilota i els Ajuntaments de Traiguera i Xert que han posat totes les facilitats possibles per poder dur a terme aquesta jornada.

Podeu trobar el cartell informatiu, ací.