Visualització de contingut web

El Catàleg

Què és Lluerna?

Lluerna és el catàleg col·lectiu de les biblioteques dels CEFIRE, creat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport en 2005, per a facilitar a tots els actors del sistema educatiu l'accés al ric fons bibliogràfic i documental especialitzat en educació que ofereix. Per això té aquest nom, ja que una de les accepcions d'aquesta paraula és la de "finestra o obertura situada en el sostre o la part superior d'una paret, utilitzada per a proporcionar llum a un espai", i aquesta va ser la idea que va impulsar-ne la creació: proporcionar llum, donar visibilitat a les col·leccions de les biblioteques dels diversos CEFIRE, i permetre la consulta de prop de 83.000 registres bibliogràfics que intenten donar resposta a tots els àmbits de coneixement dels nivells educatius no universitaris, tant curriculars com transversals i internivells. 

Com trobar el que busques?

La cerca en Lluerna permet conéixer la ubicació i disponibilitat del llibre o recurs didàctic. Per a fer-ho, el més fàcil és utilitzar l'opció "Cerca senzilla" i posar en el caixetí de cerca algunes de les paraules que continga el títol, l'autor, o les dues coses, separades per & en "Tots els camps". També pots seleccionar el tipus de material i la biblioteca o les biblioteques en què vols buscar (això és opcional, si no selecciones res buscarà per tots els tipus de material i en totes les biblioteques).
Una vegada obtingut el resultat, per a poder veure la ubicació i disponibilitat del material, has de fer clic sobre la icona que representa un llibre i un ull, que apareix al costat esquerre de cada referència. D'aquesta manera, entres en una nova pantalla en la qual es mostren els exemplars que hi ha d'aquest material, i se n'indica la biblioteca propietària, l'identificador del document, la signatura d'aquest i si està disponible.

Com sol·licitar documents des del catàleg?

Si trobes alguna cosa que t'interesse, des de la pantalla de l'exemplar pots sol·licitar-ne una reserva, per a la qual cosa has de fer clic sobre la biblioteca propietària, omplir el formulari que t'eixirà i enviar-lo. Quan la biblioteca propietària veja la teua sol·licitud es posarà en contacte amb tu per a acordar la recollida del material.

Com renovar o consultar els teus préstecs?

Actualment, el nostre catàleg en línia no té un espai personal per a l'usuari perquè hi puga guardar les seues cerques o des del qual puga consultar o renovar els seus préstecs. Per a consultar el que tens prestat o prorrogar els teus préstecs, pots fer-ho telefonant a la biblioteca propietària o enviant un correu electrònic a la biblioteca propietària en el qual indiques el teu DNI i l'assumpte del qual siga: RENOVACIÓ PRÉSTECS.