Portals

El Catàleg

El Catàleg

Què és Lluerna?

Lluerna és el catàleg col·lectiu de les biblioteques dels CEFIRE, creat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport en 2005, per a facilitar a tots els actors del sistema educatiu l'accés al ric fons bibliogràfic i documental especialitzat en educació que ofereix. Per això té aquest nom, ja que una de les accepcions d'aquesta paraula és la de "finestra o obertura situada en el sostre o la part superior d'una paret, utilitzada per a proporcionar llum a un espai", i aquesta va ser la idea que va impulsar-ne la creació: proporcionar llum, donar visibilitat a les col·leccions de les biblioteques dels diversos CEFIRE, i permetre la consulta de prop de 83.000 registres bibliogràfics que intenten donar resposta a tots els àmbits de coneixement dels nivells educatius no universitaris, tant curriculars com transversals i internivells. 
 

Com trobar el que busques?

La cerca en Lluerna permet conéixer la ubicació i disponibilitat del llibre o recurs didàctic. Per a això, el més fàcil és utilitzar l'opció de Búsqueda ràpida que apareix en la barra de tasques del catàleg en línia, la qual cosa ens permet realitzar una cerca senzilla per paraules clau, autors, matèries o títols sense haver d'accedir al formulari de Búsqueda avanzada. Per a realitzar una cerca simple, especifiquem un valor en la casella a aquest efecte i seleccionem el botó Buscar. Aquestes cerques simples utilitzen l'operador per defecte "conté tots".

Una vegada cliques sobre algún dels resultats obtinguts, en la part inferior del registre bibliogràfic apareixen els exemplars que hi ha d'aquest material, indicant per a cadascun d'ells la biblioteca propietària, l'identificador del document, la signatura del mateix i la seua disponibilitat. Si no apareix cap exemplar, segurament estàs davant un document en pdf a text complet. En aquest cas, dins de la fitxa catalogràfica en el camp Recurso apareixerà una URL amb l'enllaç al llibre en pdf.

​​​​​​​A més, entrant amb el teu DNI sense lletra en l'Área Personal podràs des de la pestanya Búsqueda: pots Ver histórico de búsquedas o Nueva búsqueda, des d'on pots veure l'historial de cerca de la sessió que tens oberta, la qual cosa et permet crear una nova cerca combinant o restringint els resultats.

Com sol·licitar documents des del catàleg?

Des del catàleg en línia, a més de buscar materials, podem realitzar sol·licituds de reserva d'exemplars i visualitzar la la nostra activitat com a lector.

Si trobes alguna cosa que t'interesse en el catàleg, pots sol·licitar una reserva seleccionant Reservar des de Opciones del ejemplar.

​​​​​​​​​

Si no t'has identificat encara en la teua àrea personal, t'apareixerà el formulari per a identificar-te com a usuari. Has d'introduir el teu DNI sense lletra. Llavors apareixeran els formularis en Solicitud de documento.

• Seleccionar en el desplegable Tipo de solicitud una de les opcions (Reserva, Préstamo intebibliotecario, Compra)

• Seleccionar la Biblioteca on volem que se'ns realitze el lliurament en el desplegable Lugar de recogida.

 

• Opcionalment podem afegir informació suplementària a la sol·licitud mitjançant el camp Notas sobre la solicitud

​​​​​​​

• Prémer el botó Enviar solicitud.

​​​​​​​

Com renovar o consultar els teus préstecs?

Des de l'Área personal pots vore en Actividad del lector el perfil del teu compte. A més dins d'Información del usuario pots anar a Acciones i veure la informació del teu usuari, veure els exemplars que tens en préstec i veure les reserves que has fet, però per a renovar els teus préstecs no es pot fer des d'ací, has de telefonar o enviar un mail a la biblioteca propietària, en el qual indiques el teu DNI i l'assumpte del qual siga: RENOVACIÓ PRÉSTECS, si no hi ha cap reserva sobre el material que desitges renovar, rebràs un correu amb la data de préstec prorrogada, i en el cas que no siga possible la pròrroga, també rebràs un correu en el qual se t'indique que has de retornar el material.