Portals

Noticies

20 de juny: Dia Mundial dels Refugiats

20 de juny: Dia Mundial dels Refugiats

Biblioteca del CEFIRE de Inclusiva


​​​

Cada any, el 20 de juny, el món celebra la força i el valor de les persones que s'han vist forçades a fugir del seu país d'origen per a escapar del conflicte o la persecució.
El Dia Mundial del Refugiat és un dia internacional designat per les Nacions Unides per a honrar a les persones refugiades de tot el món. Es commemora el 20 de juny de cada any i centra la seua atenció en els drets, les necessitats i els somnis dels qui es veuen forçats a fugir.
Enguany, el Dia Mundial del Refugiat se centra en la solidaritat amb les persones refugiades, per un món en el qual se'ls done acollida.
Les persones refugiades necessiten la nostra solidaritat ara més que mai. Solidaritat significa mantindre les nostres portes obertes, celebrar els seus punts forts i els seus assoliments, i reflexionar sobre els reptes als quals s'enfronten. Font: UNHCR – ACNUR
En el CEFIRE d'Educació Inclusiva, hem publicat un dossier que recopila materials teòrics i pràctics per a utilitzar a les aules, i un protocol d'orientació per a la inclusió de l'alumnat refugiat. I, en el pdf adjunt, més recursos al costat dels quals ací apareixen.
Per a més informació, punxa ací.

8 de juny: Dia Mundial dels Oceans

8 de juny: Dia Mundial dels Oceans

Biblioteca del CEFIRE CTEM


​​​​​​​​​​​​​​
El pròxim 8 de juny celebrem Dia Mundial dels Oceans. El propòsit del Dia és informar sobre l'impacte dels humans en l'oceà, desenvolupar un moviment mundial de suport i unir a la població en un projecte per a la gestió sostenible de les nostres mars.
A la biblioteca del CEFIRE CTEM, hem realitzat un post en el qual hem recollit uns materials i recursos en línia perquè pugueu celebrar aquest Dia amb el vostre alumnat. També hem elaborat una bibliografia amb uns preciosos llibres sobre el tema, tots ells disponibles per a préstec a la nostra biblioteca.​​​

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Biblioteca del CEFIRE CTEM


​​​​​​​

El pròxim 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. El lema d'enguany és "Les nostres terres. El nostre futur. Som la #GeneracióRestauració", perquè es centra en restaurar les terres, detindre la desertificació i enfortir la resiliència a la sequera. No podem retrocedir en el temps, però sí que podem fer créixer els boscos, revitalitzar les fonts d'aigua i restaurar els sòls.
A la biblioteca del CEFIRE CTEM, un altre any més, volem col·laborar en la celebració d'aquest important dia. Per això, hem fet un post en el qual hem recollit uns materials i recursos en línia perquè pugueu treballar i commemorar el dia a l'aula. També hem elaborat una selecció de bibliografia disponible per a préstec a la nostra biblioteca.

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Biblioteca Cefire de València​​​​​​​
​​​​​​​​

 
 


 

El Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada any el 5 de juny, va ser establit per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 1972. En les últimes cinc dècades, el Dia ha crescut fins a convertir-se en una de les majors plataformes mundials de divulgació ambiental. Desenes de milions de persones participen en línia i a través d'activitats, esdeveniments i accions presencials a tot el món.
A la Biblioteca del Cefire de València hem preparat un post i una bibliografia amb una selecció de materials sobre educació ambiental que tenim disponibles a les Biblioteques de CEFIRE.

3 de juny: Dia Mundial de la bicicleta

3 de juny: Dia Mundial de la bicicleta

Biblioteca Cefire de Valencia


​​​​​​​

El Dia Mundial de la Bicicleta, se celebra el 3 de juny de cada any gràcies a un decret de l'ONU, proclamat en 2018. L'objectiu essencial de commemorar esta data és donar-li més protagonisme a un mitjà de transport com és la bicicleta i que el mateix puga servir per a pal·liar un poc la crisi del món actual a causa de la contaminació i al canvi climàtic que està experimentant el planeta.
A la Biblioteca del Cefire de València hem publicat un post per a commemorar este dia que podeu consultar ací.