Detall notícia

Educació proposa una ampliació de la inversió en les infraestructures educatives d'Orihuela per a construir un col·legi nou en la costa

12/01/2022
Educació proposa una ampliació de la inversió en les infraestructures educatives d"Orihuela per a construir un col·legi nou en la costa

- Conselleria proposa a l'Ajuntament d'Orihuela incorporar al pla Edificant la construcció d'una escola nova al costat del CEIP Los Dolses
- Actualment, la inversió del departament de Vicent Marzà és de quasi 20 milions d'eurosEl director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria d'Educació, Víctor Garcia, ha visitat Orihuela per a seguir l'estat de les obres del pla Edificant a la capital del Baix Segura, que se sufraguen amb els fons econòmics del departament de Vicent Marzà i es tramiten per part de l'Ajuntament. Garcia ha organitzat la visita a l'IES Thader, el CEIP Virgen de la Puerta, l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) i el CEIP Los Dolses, acompanyat per part de l'equip de govern de la ciutat.

En aquest marc, el director general ha proposat a l'Ajuntament "ampliar la inversió de quasi 20 milions d'euros del departament del conseller Vicent Marzà en la millora dels centres educatius oriolans amb la construcció d'un col·legi nou a Orihuela Costa, que s'alçaria sobre una parcel·la municipal de sòl educatiu al costat del CEIP Los Dolses".

"Aquesta nova escola suposaria una inversió d'entre 5 i 7 milions d'euros més per part de la Conselleria, que ens permetria descongestionar el CEIP Los Dolses i millorar l'atenció educativa en una zona de creixent expansió com és el litoral d'Orihuela", ha destacat Víctor Garcia.

En la visita al CEIP Virgen de la Puerta, Garcia ha avançat que "la Conselleria estudiarà ampliar l'adjudicació de fons econòmics per a l'actuació que ja estava prevista en aquest centre educatiu i replantejar l'actuació per a demolir les instal·lacions i construir-ne un nou en la mateixa parcel·la".

Orihuela és l'ajuntament al qual la Conselleria d'Educació ha adjudicat més actuacions per a la construcció i millora d'infraestructures educatives de tota la Comunitat Valenciana: un total de 21 actuacions.

D'aquestes 21 actuacions, 13 ja estan acabades, 3 més estan en obres, 4 estan en fase de tramitació d'obres per part de l'Ajuntament i una es troba en la fase final d'adjudicació de fons via Edificant. Aquesta última és la reforma integral de l'EASD d'Orihuela, intervenció que ja disposa de 4,3 milions d'euros garantits per part de la Conselleria. No obstant això, el director general d'Infraestructures ha avançat que "la rehabilitació de l'EASD superarà els 5 milions d'euros una vegada concloga l'actualització de la memòria econòmica".

Garcia ha subratllat "el compromís total del conseller Marzà amb la modernització de les infraestructures educatives d'Orihuela". A més, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament d'Orihuela en la millora dels centres educatius de la ciutat i s'ha mostrat disposat a estudiar les peticions que es puguen generar des del consistori.

Quasi 20 milions d'inversió a Orihuela

Als 18,2 milions d'euros d'inversió en Edificant, cal sumar 1,3 milions més en dues obres que escometrà aquest estiu a Orihuela la mateixa conselleria: la retirada de fibrociment i reposició de la coberta de l'EADS d'Orihuela, una actuació que ja ha eixit a concurs públic per més de mig milió d'euros; i la inversió de 700.000 euros en diversos treballs de millora del CEIP Los Dolses, que eixiran a licitació en breu.

Aquesta última intervenció, tal com ha detallat el director general, "ens permetrà solucionar definitivament les discrepàncies que hi ha des de fa anys al voltant del mur de separació del col·legi amb una urbanització annexa. La Conselleria, amb la voluntat de posar fi al problema, recularà voluntàriament la línia divisòria uns 15 cm dins de la parcel·la del col·legi, per a poder alçar així un mur de 4 metres d'altura amb què garantir la privacitat de l'alumnat. A més de permetre als xiquets i xiquetes tornar a disfrutar del conjunt del pati, es reformaran també les pistes esportives, la cuina, la façana i la tanca del centre".

Arxius relacionats