Detall notícia

La Habitación Roja presenta 'Años Luz II' en el Centre del Carme

25/11/2021
La Habitación Roja presenta "Años Luz II" en el Centre del Carme

- En el CCCC, el grup valencià tocarà els últims temes en acústic en una 'performance' amb dansa i audiovisuals
- Jorge Martí: "Aquest temps d'introspecció ens ha posat davant de l'espill i ens ha fet reflexionar sobre els nostres sentiments més íntims"La Habitación Roja presenta en el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) 'Años Luz II', l'àlbum en el qual, probablement, més s'han obert a la introspecció durant la seua composició. El públic podrà gaudir d'una presentació exclusiva que mesclarà els nous temes de la banda valenciana en acústic amb la dansa i projeccions que conformen el seu nou treball.

'Años Luz II' és el tretzé àlbum del grup. Produït i gravat per Paco Loco en el seu estudi d'El Puerto de Santa María i mesclat per Luis Martínez en Little Canyon Studios, aquest segon volum de 'Años Luz' es va plantejar amb la premissa d'arribar a l'estudi sense idees preconcebudes, sense maquetes i sense assajos previs.

"Teníem onze bones cançons escrites, però calia donar-los la forma que les melodies, les lletres i l'estat d'ànim ens suggeriren. Les vam anar armant des de zero en el mateix estudi, per la qual cosa el resultat final era del tot imprevisible, un fet molt estimulant i espontani que va convertir el procés de gravació en una aventura", ha explicado Jorge Martí, vocalista i líder de La Habitación Roja.

José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC, ha celebrat aquesta trobada tan especial en el CCCC, un espai que hem convertit en impulsor, però també en catalitzador, d'experiències culturals capaces de connectar els llenguatges artístics contemporanis, com ocorre en aquest cas, en què, a més, s'ha rodat gran part del videoclip d''El Día Internacional de los Amantes'.

"Des del Consorci de Museus treballem convençuts dels beneficis que la cultura aporta a la vida de les persones, per això no escatimem esforços a l'hora de generar oportunitats perquè els creadors puguen connectar amb els públics, en aquest cas a través del CCCC com a agitador cultural a València", hi ha afegit.

Enyorança per la terra i resistència

Segons ha explicat Martí, "el disc és una mescla equilibrada de classicisme i modernitat al servei de les cançons". "Ens hem bolcat en la composició i tal vegada algunes de les cançons són més introspectives i s'hagen vist afectades per un temps que ha sigut extraordinàriament dur i excepcional, però no versen sobre la pandèmia. El que sí que crec és que aquest temps d'introspecció ens ha posat davant de l'espill i ens ha fet reflexionar sobre els nostres sentiments més íntims i la manera en la qual ens relacionem", hi afig.

'Años Luz II' conté tres nous temes de la banda. 'El Día Internacional de los Amantes', d'una banda, ha gravat gran part del videoclip en el Centre del Carme, "un lloc molt inspirador pel que representa, el que conté i per l'edifici en si mateix. La cançó destil·la tota l'enyorança de contemplar la ciutat del Túria, el barri del Carme i les escenes costumistes valencianes que retratava Sorolla a la platja de la Malva-rosa, des de la distància de Noruega", conta.

D'altra banda, 'Hasta el fin', el segon avanç, és un homenatge íntim a les persones que s'enfronten amb totes les seues forces als problemes de salut o de qualsevol altra índole i alcen orgulloses la bandera de la dignitat, així com a les parelles, amics, companys, familiars i desconeguts que acompanyen en aquesta recuperació.

Finalment, 'No estuviste allí' és, en paraules del cantant, probablement la cançó més directa, sorollosa i guitarrera del grup en els últims anys, "tres minuts d'electricitat, distorsió i dissonàncies que evoquen i mesclen el so i les melodies dels primers Teenage Fanclub i l'estètica 'shoegaze' de grups com My Bloody Valentine. Una reivindicació del pop de guitarres i del poder de la música, l'amistat i l'amor".

La cita serà aquest dijous 25 de novembre a les 20.30 hores i, com la resta d'activitats del CCCC, és gratuïta, amb inscripció prèvia per a controlar aforament. Un acte que, més que un concert, és una 'performance' que mescla la dansa de Taiat Dansa, els audiovisuals del realitzador Juanma Carrillo i la música de La Habitación Roja, que s'acostarà encara més al públic de la mà del periodista cultural Voro Contreras, que ha acompanyat el grup des dels seus inicis.

L'acte està organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i hi col·laboren la Generalitat Valenciana, Intro Música i Taiat Dansa.

Arxius relacionats