Detall notícia

Educació publica el calendari d'admissió i matrícula en Formació Professional per al pròxim curs

09/04/2021

- La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica tant en FP Bàsica com en els cicles de grau mitjà i superior serà del 21 de maig a l'1 de juny
- La matriculació en FP Bàsica anirà del 16 al 22 de juliol i del 23 al 30 de juliol en grau mitjà i superiorLa Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV (consultar ací) el calendari d'admissió i matriculació per al curs 2021-2022 dels nivells d'FP impartits als centres sostinguts amb fons públics i que engloben tant l'FP Bàsica com els cicles de grau mitjà i de grau superior, els programes formatius de qualificació bàsica (PFQB) i l'FP Bàsica de segona oportunitat; aquesta última, dirigida a les persones beneficiàries del Pla d'ocupació juvenil.

La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica tant en FP Bàsica com en els cicles de grau mitjà i superior serà del 21 de maig a l'1 de juny. La publicació de l'oferta formativa en ambdós casos es farà el 10 de maig.

En FP Bàsica les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 15 de juliol i la matrícula anirà del 16 al 22 de juliol. Pel que fa al grau mitjà i superior, el 22 de juliol es publicaran les llistes definitives i la matriculació tindrà lloc del 23 al 30 de juliol.

L'FP Bàsica de segona oportunitat va dirigida a totes aquelles persones que han abandonat el sistema educatiu sense superar l'ESO i es troben inscrites en el Pla d'ocupació juvenil. La publicació de la seua oferta formativa per al nou curs es farà també el 10 de maig, mentre que la presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica estarà oberta del 9 al 14 de juliol i les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 26 de juliol.

Finalment, el 28 de juny es publicarà l'oferta formativa dels PFQB i les sol·licituds d'admissió telemàtica per a cursar aquests programes podran presentar-se del 8 al 14 de juliol, mentre que les llistes definitives de persones admeses es publicaran el 27 de juliol.

La matriculació tant en FP Bàsica de segona oportunitat com en els programes formatius de qualificació bàsica tindrà lloc del 2 al 6 de setembre.

Tota la tramitació a través de telematricula.es

El procés d'admissió en els estudis d'FP el realitza l'alumnat, o les seues famílies en el cas que les persones aspirants siguen menors d'edat, i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació i la determinació del centre educatiu.

Aquest procediment va presentar l'any passat una novetat rellevant, ja que va passar a tramitar-se de manera telemàtica en l'espai web consultar ací.

Aquesta tramitació, que va crear Educació de la Generalitat per a donar solució a un procediment marcat per la pandèmia i l'estat d'alarma, va resultar molt beneficiosa i pràctica per a les persones interessades a estudiar FP. Fruit d'aquesta experiència, telematricula.es s'ha consolidat com l'opció prioritària per a realitzar aquest tràmit a partir d'ara.

En aquests moments, la Conselleria treballa en l'actualització de telematricula.es i l'espai web estarà habilitat perquè estiga en funcionament en el calendari previst d'admissió que s'ha assenyalat.

L'espai web inclourà tota la informació per a realitzar el procediment d'admissió telemàtic, així com les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir per a fer el tràmit. En breu se n'informarà en detall.