Detall notícia

L'IVC presenta una intensa setmana teatral a Castelló amb el cicle 'El dijous al Principal' i Ana Belén

07/04/2021
L"IVC presenta una intensa setmana teatral a Castelló amb el cicle "El dijous al Principal" i Ana Belén

- 'Cuando caiga la nieve', del castellonenc Javier Vicedo Alós, tindrà lloc el dijous 8 d'abril a les 19.00 dins del cicle 'Els dijous al Principal'
- Ana Belén amb 'Eva contra Eva' omplirà el Principal el pròxim dissabte 10 d'abrilCultura, per mitjà de l'Institut Valencià de Cultura, presenta una intensa programació teatral al Principal de Castelló en aquesta setmana de Pasqua. Per una banda, dins del cicle 'Els Dijous al Principal', tindrà lloc aquest dijous la representació de l'obra 'Cuando caiga la nieve', i el dissabte màxima expectació amb Ana Belén al capdavant del repartiment de l'obra 'Eva contra Eva'.

L'Institut Valencià de Cultura continua donant suport, dins del cicle 'Els dijous al Principal', a produccions teatrals vinculades amb companyies artístiques de les comarques de Castelló i resta del territori valencià. Aquest dijous 8 d'abril, l'escenari del Teatre Principal de Castelló acollirà la representació de 'Cuando caiga la nieve', del dramaturg castellonenc Javier Vicedo Alós. L'obra, estrenada a Madrid, aborda la història de quatre personatges solitaris que s'entrellacen al voltant d'una anècdota banal i macabra: el robatori d'una urna funerària en un carrer qualsevol de la ciutat de Madrid. Evocant passats, presents i futurs, presenciem els testimoniatges dels protagonistes sobre aquell dia en què es van extraviar unes cendres.

La comèdia, dirigida per Julio Provencio, està interpretada per Chupi Lorente, Efraín Rodríguez, Juan Carlos Talavera i el mateix Provencio.

El delegat de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que "amb aquesta nova representació, dins del cicle 'Els dijous al Principal', continuem mostrant el gran nombre d'autors de l'escena teatral castellonenca que assoleixen èxits fora de les nostres comarques". Ribes ha remarcat l'obra del castellonenc Vicedo Alós com una funció "en què podrem trobar quatre personatges amb històries pròximes i sorprenents".

Eva contra Eva

La programació teatral a Castelló continuarà el dissabte amb la representació de l'obra 'Eva contra Eva'. El text és una adaptació del reconegut dramaturg Pau Miró inspirada en el clàssic 'Eva al desnudo' de Joseph L. Mankiewicz.

El Teatre Principal de Castelló s'omplirà per a gaudir de l'obra dirigida per la també actriu Sílvia Munt, que està protagonitzada per Ana Belén. En la funció podrem veure dues actrius, de dues generacions diferents, que han d'interpretar un mateix personatge. En aquesta coincidència xoquen dues maneres d'entendre la vida i la professió. L'actriu més jove lluita per aconseguir l'oportunitat de donar-se a conéixer. L'actriu major s'esforça per a no permetre que el pas del temps la faça desaparéixer dels escenaris.

Acompanyen en el repartiment a Ana Belén la jove actriu Mel Salvatierra, Javier Albalà, Manuel Morón i Ana Goya.

Entrada i +

Les entrades per a la representació del cicle 'Els dijous al Principal' tenen un preu de 6 euros, i per a 'Eva contra Eva', encara que s'han exhaurit totes les entrades anticipades, d'entre 3 i 20 euros.

Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l'EACC, s'obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, entrades per als espectacles de pagament amb un descompte de fins al 50 %.

Venda d'entrades per Internet:
'Cuando caiga la nieve': consultar ací

'Eva contra Eva':consultar ací