Detall notícia

Un total de 340 alumnes es beneficien dels plans d'especialització esportiva en el seu 20 aniversari

19/09/2019

- Esport ha augmentat la inversió en els plans d'especialització esportiva de Cheste fins a arribar als 475.000 euros, més del doble que fa 4 anys
- S'ha incrementat el nombre d'alumnat beneficiari i s'han incorporat esports nous, com l'automobilismeLa Conselleria d'Educació, Cultura i Esport celebra el divendres, 20 de setembre, el vinté aniversari dels plans d'especialització esportiva de Cheste amb un acte que reuneix alumnat, professorat i personal educador i tècnic que ha format part dels 20 anys d'història del complex.

L'acte té lloc al Complex Educatiu de Cheste, i comptarà amb la presència del director general d'Esport, Josep Miquel Moya.

El vinté aniversari arriba en un moment en què Esport té com a objectiu estratègic el foment de la tecnificació esportiva i la formació academicoesportiva dels alumnes dels plans d'especialització esportiva de Cheste.

Amb això, en aquesta legislatura s'han fet esforços per a incrementar el pressupost i el nombre de beneficiaris i esports d'aquests plans d'especialització, amb una inversió de 475.000 euros per al curs 2019-2020, més del doble que en el curs 2015-2016.

Es tracta d'un impuls que ha permés arribar fins a un total de 340 alumnes beneficiaris en aquest nou curs al complex de Cheste, que entrenaran en les modalitats esportives d'automobilisme, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol i softbol, hoquei, karate, natació, esport d'orientació, rugbi, taekwondo, tenis de taula, tir amb arc, triatló i voleibol.

Josep Miquel Moya ha destacat la millora en les instal·lacions esportives del complex de Cheste gràcies a la inversió de la Conselleria: "En aquests moments s'està condicionant la piscina coberta i construint un camp nou d'hoquei herba. L'objectiu és que aquestes instal·lacions estiguen a disposició de les diferents federacions, fonamentalment per a estades de tecnificació autonòmica i estatal", ha assenyalat.

Els plans d'especialització esportiva estan dirigits a afavorir la formació integral de l'alumnat i contribueixen a compaginar adequadament el desenvolupament de la seua activitat acadèmica amb les exigències que implica la preparació per a l'esport d'alt nivell.

Les persones esportistes dels plans d'especialització esportiva compatibilitzen els seus estudis d'ESO i Batxillerat amb entrenaments d'alt rendiment dirigits per les corresponents federacions esportives.

Josep Miquel Moya ha volgut mostrar el seu "agraïment a les federacions per la seua voluntat ferma de participar en els plans d'especialització, al professorat de l'institut, als educadors i als tècnics de les federacions. Els èxits de les categories inferiors de molts esports i la trajectòria de grans esportistes de talla mundial tenen la seua base en els plans d'especialització de Cheste".

L'objectiu marcat és la formació integral de l'alumnat, tant en l'àmbit acadèmic, absolutament prioritari, com en l'esportiu; amb insistència sempre en la formació humana, en la qual la tasca diària del professorat i els educadors en les residències és vital.