Detall notícia

Care Santos recorda que el premi més important va ser el que guanyà a l'institut perquè la impulsà a ser escriptora

07/03/2018
Care Santos recorda que el premi més important va ser el que guanyà a l"institut perquè la impulsà a ser escriptora

L'escriptora Care Santos ha afirmat que el premi més important que ha rebut va ser el que guanyà amb 17 anys a l'institut i que aquell és al mateix nivell que altres com el premi Nadal o el Ramon Llull "perquè el vaig aconseguir quan començava a ser escriptora i aquell premi em va demostrar que havia de continuar escrivint".

L'afirmació l'ha feta davant els alumnes dels instituts de Secundària d'Almenara, Benaguasil, Els Ports de Morella, el Joan Fuster de Bellreguard, el col·legi Doctor Peset Aleixandre de Paterna i la Universitat Popular de Benimaclet, que han acudit a l'Encontre d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana, als quals ha agraït la seua assistència. "Llegir un llibre i que et desperte interés per conéixer la seua autora és quasi un miracle", ha assegurat.

El llibre de Care Santos que més interès ha despertat entre els assistents ha sigut 'Mentira', guanyador del premi Edebé de literatura juvenil. La majoria de les preguntes s'han concentrat en aquest llibre que els alumnes prèviament havien llegit i analitzat a les seues classes de literatura.

L'escriptora ha desvetlat que les històries dels seus llibres necessiten molt temps al seu cap fins que ixen a la llum, i que el seu principal propòsit és "primer emocionar el lector, i després, provocar-li una reflexió sobre el que ha escrit".

També ha desvetlat que sempre treballa en una taula de cara a la paret per a mantindre la concentració i que, si haguera de triar un únic llibre per a endur-se'l a una illa, seria 'Les mil i una nit' perquè és voluminós, té moltes històries i acull diferents temàtiques.

Care Santos (Mataró, 1970) va començar a escriure als 8 anys i ha publicat relats, poesia, i novel·les per a joves i xiquets. Alguns dels seus títols són 'La muerte de Venus' (finalista del Premi Primavera de Novela 2007), 'Habitaciones cerradas' (Planeta, 2011), que va ser convertida en una minisèrie de televisió i estrenada en TVE en 2014; 'Deseo de chocolate' (Premi Ramon Llull 2014) i 'Diamante azul' (Destinació, 2015) i 'Media vida' (Premi Nadal 2017). La seua obra ha sigut traduïda a 22 idiomes, incloent-hi l'anglés, alemany, italià, francés, romanés, polonés, suec, noruec, holandés, coreà, persa i xinés.

Arxius relacionats