Logo Generalitat


Educació i l'UJI aposten per un edifici sostenible i d'estalvi energètic per al nou Centre d'Innovació Educativa i Tecnologies Digitals

  • Vicent Marzà i Eva Alcón mantenen una reunió preliminar per a definir el full de ruta, que arrancarà amb la reunió de la comissió mixta al setembre

(21/07/2021) Vicent Marzà i Eva Alcón mantenen una reunió preliminar per a definir el full de ruta, que arrancarà amb la reunió de la comissió mixta al setembre


Edifici sostenible i amb consum d'energia gairebé zero o quasi nul. Aquesta serà una de les característiques del futur Centre d'Innovació Educativa i Tecnologies Digitals, que construirà la Conselleria d'Educació al campus de la Universitat Jaume I (UJI). La rectora de la UJI, Eva Alcón, i el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han mantingut una primera reunió després que el Ple del Consell aprovara, el 9 de juliol passat, la creació de la comissió mixta per a impulsar el nou centre.

L'objectiu d'aquesta reunió ha estat traçar el full de ruta, que arrancarà amb la convocatòria al setembre de la primera reunió de la comissió mixta de treball Conselleria d'Educació-UJI, per a definir i materialitzar un projecte que aspira a convertir-se en un 'hub' de generació de coneixement i transferència en el món educatiu, tant en l'àmbit local com global, per a donar una resposta eficaç des de l'àmbit educatiu a les exigències del canvi social i tecnològic.

Per a fer-ho possible, aglutinarà institucions, serveis i especialistes de les diferents etapes educatives, com els dos centres de formació del professorat que Educació de la Generalitat té a Castelló i que són el CEFIRE territorial i l'específic Artísticoexpressiu, els serveis universitaris de formació del professorat i d'educació digital, o el personal investigador vinculat a aquestes temàtiques.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha destacat "la voluntat de col·laboració entre les dues institucions per a dissenyar un espai multidisciplinari on compartir experiències i generar coneixement de valor afegit que potencie el paper transformador de l'educació i la formació en un món global, cada vegada més digital i en canvi permanent".

En aquesta línia, el conseller ha recordat que "volem que siga un espai de referència de la innovació educativa per a les comarques de Castelló i per a tot el país. Crear ponts entre investigadors universitaris i professorat dels centres és fonamental. A més, el nostre professorat podrà tindre una formació continuada excel·lent, i alhora tindrà també un paper actiu per a enriquir les investigacions gràcies a l'experiència en les aules de les nostres escoles i instituts. La generació d'investigació i l'aplicació pràctica d'aquesta a l'aula són fonamentals per al desenvolupament de metodologies innovadores d'ensenyament".

La comissió mixta de treball serà l'encarregada de definir el projecte i estarà integrada per huit persones. Pel que fa a la Conselleria, en formaran part el secretari autonòmic d'Educació i FP, Miguel Soler; el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria a les comarques de Castelló, Alfred Remolar, i el subdirector de Formació del Professorat, Carlos Sánchez. En el cas de l'UJI, seran el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García-Izquierdo; el vicerector d'Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i el comissionat de la rectora per a l'Impuls Digital, Francesc Esteve.

El nou Centre d'Innovació Educativa i Tecnologies Digitals s'ubicarà en una parcel·la del Parc Científic i Tecnològic Espaitec de l'UJI. Aquesta zona disposa d'una àmplia zona d'aparcament, amb connexió directa amb la nova ronda de circumval·lació i se situa a la cruïlla del jardí central del Parc Científic.

Les bases per a la construcció d'aquest edifici que acollirà els equips d'investigació i formació es fonamenten en el fet que estiga dissenyat seguint escrupolosament criteris de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat