Logo Generalitat


Ensems conclou la seua programació 2020 amb Cuarteto Nel Cuore i Ensemble d'Arts

  • La programació de la 42 edició d'Ensems es tanca aquesta setmana amb dos concerts més: el 22 d'octubre amb Cuarteto Nel Cuore i el 23 amb Ensemble d'Arts
  • El gruix de la programació d'Ensems ha tingut lloc durant el mes de setembre a València, Castelló i Alacant

(17/10/2020) - La programació de la 42 edició d'Ensems es tanca aquesta setmana amb dos concerts més: el 22 d'octubre amb Cuarteto Nel Cuore i el 23 amb Ensemble d'Arts
- El gruix de la programació d'Ensems ha tingut lloc durant el mes de setembre a València, Castelló i AlacantEl festival Ensems, dedicat a les músiques inusuals i l'experimentació sonora, ofereix aquesta setmana els dos últims concerts de la seua edició 2020, que ha tingut lloc durant el mes de setembre, després de ser reprogramat fora de les seues dates habituals per la crisi sanitària.

El dijous 22 d'octubre, a les 20.00 hores, el quartet de corda Cuarteto Nel Cuore oferirà el seu concert a l'Aula Magistral del Palau de les Arts amb un programa compost per peces dels compositors contemporanis Kurtág i Ligeti.

Per a concloure aquesta edició d'Ensems, el divendres 23 a les 20.00 hores, l'Aula Magistral del Palau de les Arts acollirà el concert d'Ensemble d'Arts, que presenten un projecte d'estrena absoluta que sorgeix com a resultat de la relació professional de la saxofonista Xelo Giner amb el compositor György Kurtág.

El programa és una proposta multidisciplinària que fusiona música original i transcripcions, vídeo i dansa. La idea principal és la de crear un diàleg utilitzant com a nexe comú la idea kafkiana de la metamorfosi, que serà desenvolupada a través de la creació d'un vídeo fet per a l'ocasió per la videoartista Judith Kurtág, neta del compositor i gran coneixedora de la seua obra, en col·laboració amb la coreògrafa Marion Baeryswil.

En la reprogramació dels continguts que va tindre lloc després de la crisi sanitària de la COVID-19, finalment Ensems s'ha celebrat del 10 de setembre al 23 d'octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant. La mateixa crisi sanitària va obligar a ajornar un dels concerts més esperats de l'edició, el dels britànics The Riot Ensemble, que s'espera poder reprogramar en la pròxima edició.

Ensems està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura i és el festival amb més trajectòria a l'Estat espanyol dedicat a les músiques inusuals, que enguany arriba a la 42a edició. 'Hibridacions', el lema de l'edició d'enguany, parla d'acostar la tradició a la creació actual, d'ajuntar formacions clàssiques amb d'altres menys tradicionals i mesclar experiència i experimentació per a donar lloc a noves sonoritats.

La imatge i el cartell de la 42a edició d'Ensems han estat a càrrec de la dissenyadora Patricia Bolinches. Tota la programació: consultar ací


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat