2 de abril - Día mundial de la concienciación del autismo

2 de abril - Día mundial de la concienciación del autismo

Volem celebrar el 2 d’abril, Dia mundial de la conscienciació sobre l’autisme, amb la intenció de fer visibles les barreres que sovint es troba l’alumnat amb TEA. Però sobretot, volem fomentar contextos amigables que contribueixen a promoure la participació i igualtat d’oportunitats de les persones autistes i les seues famílies.

Per aquest motiu, des de la Unitat Especialitzada d’Orientació de València, han preparat materials que us ajudaran a millorar l’accessibilitat i la resposta educativa a l’alumnat amb TEA. Cal destacar, especialment, la publicació de materials de sensibilització per a commemorar el 2 d’abril i afavorir el canvi de mirada. Pel seu interés, ens agradaria que els difonguéreu entre els equips i departaments d’orientació educativa, el professorat tutor i la resta de membres de la comunitat educativa. Els materials de la campanya consten de:

  • Un llibre il·lustrat presentat en diferents formats: Accessibilitat per a totes les persones (format audiollibre i format revista) que, per mitjà d’il·lustracions de situacions quotidianes en l’àmbit escolar ens ajudarà a comprendre millor les barreres que troba una part del nostre alumnat i com de fàcil és preveure i anticipar-se a aquests obstacles per oferir-los una vida de qualitat i més oportunitats de participació en el centre, en condicions d’igualtat amb la resta d’alumnes.

  • Un vídeo explicatiu, perquè el pugueu visionar al centre i a les aules i ajudar a prendre’n consciència.

  • I aquesta proposta didàctica, perquè la treballeu amb el vostre alumnat. Es tracta del material de la campanya #diguemliPelSeuNom que podeu trobar en la pàgina Día Mundial del Autismo (diamundialautismo.com).

Esperem que us sumeu a la iniciativa i que, entre totes i tots, fem possible una escola més igualitària i humana, inclusiva!

Ver todas las campañas

Novedades

Personal no docente de atención educativa / Comisiones de servicio

Audiencia pública proyecto de orden de orientación