Detall notícia

L'IVC crea Promercat - València Film Market dins de la 36a edició del festival Cinema Jove

08/04/2021
L"IVC crea Promercat - València Film Market dins de la 36a edició del festival Cinema Jove

- Naix com un mercat audiovisual professional, presencial, especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual
- Se celebrarà a València en quatre jornades professionals programades durant les dates del festivalL'Institut Valencià de Cultura ha creat Promercat - VLC Film Market, que se celebrarà a València en quatre jornades professionals, del 22 al 25 de juny de 2021, coincidint amb la pròxima edició de Cinema Jove.

Aquesta iniciativa de l'IVC naix com un mercat audiovisual professional de caràcter presencial, especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual.

L'objectiu és generar un mercat en què puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. El propòsit final és la consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

A través d'una convocatòria pública, Promercat - VLC Film Market seleccionarà els diferents projectes audiovisuals que participaran en el mercat entre aquells que compten amb ajudes de l'Institut Valencià de Cultura, però també amb el suport d'altres institucions públiques o que tinguen assegurat un percentatge de finançament per a la seua producció.

En la convocatòria, ja publicada en el web de Promercat, figuren les bases per a seleccionar els projectes que podran participar en les quatre categories del mercat.

Quatre jornades professionals

Les quatre jornades professionals de Promercat programades durant les dates del festival Cinema Jove són:

Promercat Valencià: dedicada a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià, en què participaran productores i professionals de l'àmbit lingüístic valencià: la Comunitat Valenciana, Catalunya, les Illes Balears, així com les respectives televisions: À Punt, TV3 i IB3. Promercat Valencià està dirigida a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, en versió original en valencià.

Promercat Espanyol: dedicada a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l'àmbit estatal. Està dirigida a projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

Promercat Global: dedicada a les produccions audiovisuals valencianes que busquen la coproducció en l'àmbit internacional. Està dirigida a projectes de llargmetratges i sèries de ficció.

Promercat Distribució i Vendes: dedicada a les produccions valencianes que busquen distribució estatal o internacional. Està dirigida a projectes de llargmetratges cinematogràfics de ficció.

Totes les jornades tenen la mateixa agenda de treball: una presentació per part dels representants institucionals; una taula redona centrada en el tema de cadascuna de les convocatòries; un 'pitch' o micropresentació de guió dels projectes seleccionats; reunions professionals de les productores amb altres productores i plataformes, televisions i distribuïdors (B2B), i 'screenings on-line' per a la distribució cinematogràfica.

Les bases i el formulari d'inscripció per a participar en el mercat estan disponibles des del 7 d'abril fins al 7 de maig 2021 en el web <consultar ací>.

Arxius relacionats