Detall notícia

Educació posa en marxa 'Compartim, Comunitat Educativa' per a millorar la inclusió de l'alumnat

21/02/2018

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General de Política Educativa, ha posat en marxa la iniciativa "Compartim, Comunitat Educativa" per a millorar la inclusió de l'alumnat en l'àmbit educatiu.

'Compartim, Comunitat Educativa' fomenta la participació de tots els agents de la comunitat educativa, professorat, alumnat i família, mitjançant la posada en comú de temes d'actualitat i d'interés, com els trastorns de l'espectre de l'autisme (TEA), els hàbits de la son, el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH), els trastorns de l'alimentació, l'atenció a l'alumnat d'altes capacitats, el trastorn en l'aprenentatge de llengües i la dislèxia.

La primera sessió d'aquesta iniciativa, 'TEA: Trastorns de l'Espectre de l'Autisme', compta amb la participació d'Inmaculada Baixauli com a experta en autisme i tindrà lloc el divendres 2 de març a les 18 hores.

Totes les sessions de 'Compartim, Comunitat Educativa' se celebraran un divendres al mes a les 18 hores, a la sala d'actes de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. A més, per a facilitar la participació de pares i mares en aquestes sessions, es disposarà d'un servei de guarderia.

La participació de les famílies en la vida del centre és un dels factors d'èxit escolar de l'alumnat de qualsevol sistema educatiu. Aquestes sessions tenen l'objectiu d'assolir un nivell d'inclusió més alt i més participació de mares i pares, ja que aquesta té una relació directa en els resultats acadèmics.

TEA: Trastorns de l'Espectre de l'Autisme

La primera sessió de 'Compartim, Comunitat Educativa' se celebrarà el divendres, 2 de març, a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, presentarà la sessió 'TEA: Trastorns de l'Espectre de l'Autisme'. Aquesta comptarà amb una conferència sobre la implicació de la família impartida per Inmaculada Baixauli Fortea, professora universitària i experta en TEA.

Tot seguit, es presentarà el Protocol de detecció i atenció precoç de l'alumnat que puga presentar un problema de salut mental i la Guia de resposta educativa per a l'alumnat amb TEA, a càrrec de José Luis Barrios Roda, director de l'SPE C-3 de Borriana.

Per a finalitzar, tindrà lloc el torn obert de paraula per a resoldre els dubtes que puguen sorgir.